10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGS Matei Basarab a primit Steagul Verde

GS Matei Basarab a primit Steagul Verde

Moş Crăciun a venit cu o surpriză pentru Grupul Şcolar „Matei Basarab“ din Craiova, care este, începând din acest an, primul liceu din judeţ care a obţinut statutul de eco-şcoală, dobândit prin implementarea Programului „Eco-Şcoala“. „Suntem singurul liceu din Dolj care are steagul verde. Această distincţie ne onorează, dar ne şi obligă, deoarece peste doi ani vom fi evaluaţi şi se va stabili dacă îl vom păstra sau nu“, a declarat Mihaela Popa, directoarea GS „Matei Basarab“, la evenimentul organizat ieri, cu ocazia arborării oficiale a steagului. Pentru a obţine acest statut, elevii şi dascălii liceului au muncit cot la cot – au colectat selectiv deşeurile (în clase există coşuri speciale), au plantat flori, s-au îngrijit de sera liceului.

 

„Cel mai important lucru este că i-am învăţat pe elevi să respecte natura“

 

Potrivit reprezentanţilor liceului, pe lângă faptul că acest concept de eco-şcoală îi defineşte şi îi face unici printre liceele din Craiova şi din judeţ, cel mai important lucru obţinut în urma implementării Programului „Eco-Şcoala“ este educaţia dată elevilor. „Cel mai important lucru este că i-am învăţat pe elevi să respecte natura, să iubească florile şi frumosul“, a precizat Mihaela Popa.

Pentru a demonstra aceasta, elevii liceului, împreună cu dascălii, au organizat o expoziţie „Eco-creaţii“, în care au prezentat diverse machete şi creaţii vestimentare inedite produse din pungi de plastic, hârtie, chibrituri, PET-uri. Şirul produselor din materiale reciclabile nu s-a oprit însă aici – pentru expoziţia florală „Parfum şi culoare într-un eco-ghiveci“, au fost produse zeci de ghivece din PET-uri. Şi pentru că se apropie Crăciunul, din şcoală nu putea lipsi un brad în spiritul ecologic – „Bradul Eco“, un pom de iarnă artificial, împodobit cu ornamente produse tot de elevi.

Evenimentul de ieri de la GS „Matei Basarab“ a avut o dublă semnificaţie. „În primul rând, este o manifestare în cadrul Festivalului Naţional al Şanselor Tale. În al doilea rând, este una dintre acţiunile pe care le desfăşurăm în cadrul Programului Mondial Eco-Şcoala“, a explicat Mihaela Popa.

Ce este „Steagul Verde“?

„Steagul Verde“ reprezintă premiul simbol al educaţiei pentru mediu, acordat şcolilor care implementează cu succes programul, un eco-indicator recunoscut pentru educaţia privind Dezvoltarea Durabilă şi, în acelaşi timp, un certificat al performanţelor de mediu ale şcolilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU