9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUltimul armaghedon în războiul dintre Chelu şi Staicu

Ultimul armaghedon în războiul dintre Chelu şi Staicu

Cu trei zile înainte de AGA de la SIF Oltenia în care acţionarii vor desemna noua componenţă a CA, pe piaţă a apărut un armaghedon despre afacerile lui Cătălin Chelu. „Este alt Staicu, unul de la SIF Moldova“, se disculpă Dinel Staicu. „Sunt victima mafiei birocratice“, afirmă Cătălin Chelu.

Redacţiile ziarelor din Craiova şi ale celor centrale au fost bombardate în cursul zilei de ieri cu o pseudorevistă care parodiază „Academia Caţavencu“ şi care conţine un armaghedon la adresa controversatului om de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, sforarul care, în prezent, duce lupte de culise cu Dinel Staicu pentru controlul SIF Oltenia. Fiţuica – ce se intitulează „The Money Chellu“ – insinuează că afaceristul de la Galaţi este, de fapt, marioneta prin care mogulul media Sorin Ovidiu Vântu (patron al Grupului Realitatea-Caţavencu, din care face parte, printre altele, postul TV de business The Money Channel) încearcă să pună mâna pe SIF-uri. Ea apare cu doar câteva zile înainte de şedinţa AGA din 14/15 noiembrie, când acţionarii SIF Oltenia îşi vor alege noii membri ai CA, pe următorii patru ani. În culise, lupta se duce între susţinătorii lui Dinel Staicu şi cei ai lui Cătălin Chelu. Staicu a rămas în fruntea SIF Oltenia şi după votul de la sfârşitul lunii august 2008, când acţionarii l-au preferat, cu toate că este trimis în judecată de DNA în dosarele fraudelor de la BIR şi Transgaz Mediaş. Voturile firmelor din sfera de influenţă a lui Cătălin Chelu, care ar fi trebuit să-l dea jos pe Staicu, au fost anulate (8,89%) pe motiv de concertare, dând naştere la un imens scandal atât în presă, cât şi în justiţie. Ulterior, Chelu nu a fost avizat de CNVM în funcţia de preşedinte/director general al SIF Moldova. Mai mult, prezenţa acestuia în CA este pusă în discuţia acţionarilor de către CNVM.

 

Gruparea Staicu se disculpă

 

Dezvăluirile despre viaţa şi activitatea lui Cătălin Chelu au toate caracteristicile unei diversiuni: apar înaintea unui moment important (AGA de la SIF Oltenia), nu sunt asumate de nici o semnătură, iar firma care a expediat coletul nu există. Sub adăpostul anonimatului, autorul textelor face trimiteri la conexiunile politice şi de afaceri ale lui Cătălin Chelu, fiind menţionate aici numele lui Viorel Hrebenciuc, SOV, Gabriela Anghelache – şefa CNVM sau Codruţ Olaru, şeful DIICOT – unde Chelu are un dosar.

Cine se află în spatele armaghedonului? Primul gând ne duce la Dinel Staicu, având în vedere apropiata confruntare dintre cei doi. „Cred că este alt Staicu, unul de la SIF Moldova. Un investitor important, cu care s-a certat. Am citit şi eu revista şi cred că este de natură să influenţeze rezultatul alegerilor din 14/15 noiembrie“, se disculpă Dinel. Teodor Buzatu, membru în CA şi candidat pentru un nou mandat, crede, în schimb, că alegerile nu vor fi influenţate: „S-au primit la SIF opt exemplare ale acestei reviste. Mie mi se pare că este foarte temeinic documentată. Cine este în spatele ei? În ultimul timp, domnul Chelu a supărat atât de multă lume, că poate fi oricine. S-ar putea să vină de la SIF Moldova, acolo unde a fost pentru scurt timp preşedinte/director general. Totuşi, dezvăluirile de aici nu cred că vor influenţa în mare măsură votul din AGA. Aceasta, deoarece mare parte din acţionari au votat electronic. În sală, votanţii vor reprezenta doar 3-4% din capitalul social al societăţii“.

Cătălin Chelu crede că atacul la adresa sa este tardiv şi spune că este victima „mafiei birocratice a sistemului“. „Aşa de important am ajuns, să cheltuiască bani şi timp ca să facă o asemenea revistă? M-a lovit mafia birocratică, sistemul care se transmite din tată în fiu. Cine e în spatele revistei? Nu mai bănuiesc pe nimeni, oricum, sunt ieşit din joc. Mi-au «concertat» voturile ca să nu mă lase să votez. A fost o campanie concertată împotriva mea. Cred că acţiunea asta cu revista este tardivă, probabil că era o comandă şi trebuia onorată înainte de AGA la SIF Oltenia“, a declarat Chelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS