Nici şomerii nu vor la catedră

Autori


70% din români nu ar accepta un loc de muncă în învăţământ nici dacă salariile cadrelor didactice vor fi majorate cu 50%, potrivit unui sondaj realizat pe site-ul de recrutare resurse umane www.yourjob.ro. Dintre cei care nu ar lucra în învăţământ, 65% sunt persoane care îşi caută un loc de muncă, iar restul de 5% sunt angajaţi care nu ar renunţa la serviciul actual pentru unul la catedră. Cei mai mulţi dintre cei care nu ar accepta să lucreze în educaţie sunt tineri cu vârste între 18 şi 35 de ani – 80%. Dintre cei care au spus că ar lucra în învăţământ, 75% au peste 35 de ani. Potrivit aceluiaşi sondaj, două treimi dintre cei care ar accepta sunt femei. „Motivele pentru care nici persoanele care îşi caută un loc de muncă nu ar accepta să lucreze în învăţământ ţin, pe de o parte, de stresul pe care îl presupune lucrul cu copiii, contactele cu părinţii acestora şi necesitatea unei continue formări profesionale, iar pe de altă parte, vinovate sunt veniturile mici, care, pentru un profesor debutant, nu depăşesc 800 de lei“, a explicat psihologul Clara Ruse, consilier www.yourjob.ro. Sondajul a fost realizat în perioada 30-31 octombrie, pe un eşantion de 4.000 de persoane.Comenteaza acum

5 Comentarii

 1. ali said:

  HA! HA HA………CARE ESTE SALARIUL MINIM IN ROMANIA? cadrele didactite trebuie platite in functie de merite. adica, rezultatele pe care le obtin copiii la olimpiade nationale si internationale.

 2. dunno said:

  Draga Ali, sa-ti explic eu ce inseamna performanta: nu elevi olimpici, nu.. performanta inseamna sa se ia un analfabet, un oligofren de nota 2 si sa-l ridici la nota 5, iar pe cel de 5 sa-l faci sa fie de nota 7. Asta e performanta.. dar nu-ti fa griji nu ma astept sa intelegi.. profesorii tai nu au avut performante in cazul de fata!

 3. sudistu' said:

  De acord cu tine, dunno, mai putin de acord cu incheierea…Am lucrat in cateva domenii de activitate, munca efectiva cu omul mi s-a parut cea mai grea munca de pana acum…Respect munca profesorilor, chiar daca, uneori, i-am indemnat pe profesorii care doresc salarii mai bune, sa aleaga alt domeniu…

 4. VOINEA. said:

  Sunt obligat sa mentionez ca legislatia muncii din domeniul bugetarilor formata din 40 baze de salarizare si 30 feluri de stimulente, toate la un loc formeaza un ghiveci clasic, bun de aruncat la lada de gunoi. Este nevoie de o lege unica de salarizare, precum si o singura lege de pensionare pentru toti salariatii. Numai atunci vom avea pace sociala !

 5. VOINEA. said:

  Desi din 1965 pana in 1989, tara a fost condusa de unul cu 4 clase primare, exista o lege si nu 40 de legi ca acum, de salarizare pentru toate categoriile de peronal. De pilda un director de intreprindere gradul III de ramura, avea salariu de 4500 lei, undirector general 6500 lei, un ministru avea slariul tarifar egal cu a primului secretar de 11000 lei. Desi in Buletinul oficial nu era publicat, se pare ca Ceausecu avea cel mai mare salar, respectiv 22.000 lei.Totul era reglementat prin Comitetul de Stat al Planificarii, unde a lucrat Neculai Vacaroiu. De ce acum avem o lege a salarizarii numai pentru parlamentari? De ce sa avem o lege speciala pentru magistrati? De ce alta lege speciala pentru diplomati? De ce si o alta lege pentru aparare? De ce? De ce? De ce? Daca nu credeti intrebati-l pe Vacaroiu, inca nu este mort.

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 7 noiembrie 2008

Actualitate

» Napoli: “Am obţinut o victorie meritată”
» Nici şomerii nu vor la catedră
» Primăria curăţă biserica de copaci
» Se răceşte vremea
» Sindicatele au luat potul

Local

» Dreptate doar pe hârtie!
» Titluri de proprietate pe terenurile armatei
» Prinşi la furat
» Poliţiştii ameninţă cu proteste
» Băieţel violat de un vecin băut
» Intersecţia cu tamponări
» Romii nu suportă arestul
» Ia-mă, nene, cu Ambulanţa!
» Sute de carduri clonate, capturate
» Scurte stiri
» Val de reclamaţii
» Biciclist ucis
» Băiat de poliţist, implicat în accident
» S-a ciocnit cu ambulanţa
» Ziua Internaţională a Zonelor Urbane
» Programul „Rabla“ pentru tractoare, amânat pentru la anul
» Încă două tranşe de bani pentru înfiinţarea culturilor de toamnă
» PD-L pierde primarul de la Găneasa

Gorj

» Scurte ştiri
» Camere video în târgul de haine vechi
» Pregătirile pentru alegeri, în toi
» Carnet de partid la patru ani

Sport

» Corpodean, cu ghinion
» Gorjenii, la răscruce de drumuri
» Pandurul Lung vede Universitatea pe podium
» Ştiinţa vrea revanşa
» Claude Puel: Am meritat victoria
» Dorinel, dezamăgit de rezultat
» Goian vrea o calificare în UEFA
» Fiorentina s-a îndepărtat de optimi
» Steaua, afară din Liga Campionilor

Bani & Afaceri

» Buluceală pentru vacanţele de lux
» Proiectele imobiliare aduc satisfacţii
» Creditul ipotecar, sinucidere curată

Sanatate

» Ridurile de expresie
» Beneficiile zincului pentru organism
» Statistici cutremurătoare

Magazin

» Apariţii editoriale
» Agenda evenimentelor
» Întreruperi energie electrică
» Fereşte-te de radar
» HOROSCOP
» Scurte stiri
» Islanda, ţara gheizerelor

Opinii

» Obama a fost ales. Urmează trezirea

Top