11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsiliul de Administraţie, paralel cu avioanele

Consiliul de Administraţie, paralel cu avioanele

În conducerea Avioane SA se găsesc persoane care au prea puţin legătură cu domeniul aviatic. În realitate, cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie nu fac decât să încaseze bani, indemnizaţia lor fiind de 20% din salariul directorului, Ion Boldişor. Cum acesta ridică de pe card aproximativ 10.000 de lei lunar, potrivit liderului sindical Victor Peţa, cei cinci membri ai CA câştigă 2.000 de lei. Dacă se întâlnesc lunar, asta înseamnă 24.000 de lei într-un an. Legal însă CA-ul trebuie să se întrunească o dată pe trimestru cel puţin. Dincolo de bani, mai important este faptul că membri CA au practicat meserii total diferite de ceea ce fac acum la Craiova. Apartenenţa la PNL este de la sine înţeleasă, aşa că nu mai miră pe nimeni. Să exemplificăm.

Paul Dumitrache este patronul restaurantului Senator din Craiova, iar în urmă cu câţiva ani a fost preşedintele Uniunii Judeţene a Asociaţiilor de Proprietari Dolj. Chiar dacă şi Avioane SA plăteşte utilităţile ca locatarii de la bloc, o asociaţie de proprietari nu este fabrică de avioane.

Gabriel Nica este şef depou tramvaie. Legătura cu Avioane SA este la fel de îndepărtată ca şi în cazul colegului său de partid.

Cel de-al treilea membru în CA este Mihai Lefter, băiatul lu’ tata, Ioan Lefter, care este deputat… PNL de Bacău. Lefter junior a absolvit Facultatea de Management din Bacău şi a lucrat până de curând la societatea patronată de familia sa, SC Termoservice Group, potrivit presei locale. După câştigarea alegerilor de Alianţa PNL-PD, tatăl său a ajuns să conducă o agenţie naţională aflată în subordinea Guvernului Tăriceanu. Imediat, juniorul a făcut şi el saltul direct în Ministerul Finanţelor, condus la acea vreme de Ionuţ Popescu, coleg de partid cu Lefter senior. Acesta din urmă neagă faptul că ar fi pus vreo „vorbă“ în favoarea fiului. „Nu aş spune că are vreo legătură faptul că eu am fost preşedintele ARCE. A luat postul prin concurs, înainte să fie Vosganian ministru. E debutant“, a declarat deputatul Lefter presei locale.

Ion Sterian, cel de-al patrulea membru în CA-ul de la Avioane, deşi este un tip şcolit, nu are legătură cu aeronavele. În prezent, este director executiv al Direcţiei tehnice la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului şi Protocolului de Stat.

Singurul care ştie despre ce este vorba la Avioane Craiova este Adrian Mironescu, secretar de stat şi Şeful Oficiului Central de Stat pentru Probleme Speciale. Acesta a fost director la Aerostar Bacău şi a lucrat o perioadă ca inginer la Dacia Piteşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII