9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrada Tabaci, cârpită cu promisiuni

Strada Tabaci, cârpită cu promisiuni

Reabilitarea străzii Tabaci, calea de acces către Spitalul de Urgenţă din Craiova şi Ambulanţă, rămâne la stadiul de praf în ochi pentru cel puţin o lună.

Drum cu pretenţii de stradă numai în documentele primăriei, Tabaci este una dintre cele mai distruse artere de circulaţie din Craiova. Când ajung pe strada cu pricina, şoferii pierd orice iluzie că circulă într-un oraş cu pretenţii europene. O gură de canal înălţată câţiva centimetri peste nivelul asfaltului crăpat îţi „urează“ bun venit. Încă nu ştii că aceasta este cea mai bună porţiune de carosabil a străzii, căci mai departe vine „distracţia“: gropi, şanţuri, taximetre pe partea stângă, maşini venind din sens opus care fac slalom printre cavităţile din asfalt şi, bomboana de pe colivă, pietriş pe mijloc. Pietrişul acesta reprezintă modalitatea prin care firma Hidroconstrucţia, responsabilă de starea jenantă în care se află strada Tabaci, a înţeles să facă acest drum accesibil. Lucrarea de „reabilitare“ prin care s-a turnat pietriş în şleaurile din mijlocul străzii a venit după ce responsabilii Hidroconstrucţia au aflat de la ziariştii GdS că Tabaci nu mai are nimic în comun cu o stradă. „Acum am fost şi eu pe Tabaci, pe unde nu mai trecusem de câteva luni. Aveţi dreptate. Într-o săptămână sau cel mult două vom intra pe stradă şi vom reface carosabilul“, declara şeful de lucrări al Hidroconstrucţia SA, Dumitru Hornoiu, pe 23 iunie, după care firma s-a pus pe „tăbăcit“. A aruncat o maşină de pietriş pe strada Tabaci şi în ochii craiovenilor.

 

Promisiuni, promisiuni…

 

Hidroconstrucţia SA promite pentru a doua oară că îşi va repara greşeala. Tot ce trebuie să facă locuitorii Băniei e să aştepte sfârşitul lunii septembrie. „Strada se reabilitează la sfârşitul lunii septembrie, după lucrarea de montare a reţelei de apă. Am pus pietrişul şi acum se circulă mai bine faţă de atunci, când m-aţi sesizat dumneavoastră“, a declarat Dumitru Hornoiu.

Acesta a explicat că, după efectuarea lucrărilor la reţeaua de gaze, pe stradă pământul s-a compactat şi s-a scufundat, trăgând asfaltul după el. „Nu am asfaltat până acum deoarece am aşteptat lucrarea la reţeaua de apă potabilă“, a adăugat şeful de lucrări al Hidroconstrucţia. Aceeaşi firmă face şi această lucrare. În ceea ce priveşte Primăria Craiova, aceasta are un proiect de reabilitare a străzii Tabaci, aplicabil în 2009. A venit toamna, iar craiovenii sunt forţaţi să aştepte. În acelaşi timp, în faţa clădirii primăriei se lucrează de zor, căci acolo e primăvară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS