14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Weekend canicular

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis ieri o avertizare cod galben de caniculă, valabilă astăzi, în Capitală şi în 11 judeţe.

Potrivit ANM, astăzi, vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, în special în zonele de câmpie, iar indicele de confort termic temperatură-umezeală va atinge şi chiar depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În judeţele Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Ilfov şi în Capitală, temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 37 de grade.

Duminică după-amiază, vremea se va menţine caniculară doar în Câmpia Română şi în Podişul Dobrogei, cu maxime de 37 grade în judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Ilfov şi în Bucureşti.

ANM a mai anunţat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în vestul şi nord-vestul ţării, iar duminică, în centru şi nord-est, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului, posibile vijelii, descărcări electrice şi averse locale. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi, izolat, 35 l/mp, în special în Maramureş şi în Carpaţii Orientali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS