20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePlângeri pentru linişte

Plângeri pentru linişte

Mai mulţi oameni din Petroşani au făcut zeci de plângeri, dintre care unele au ajuns şi la Traian Băsescu, pentru că nu mai suportă gălăgia provenită de la restaurante. Cei care fac reclamaţii sunt consideraţi „cazuri izolate“ ori „reclamagii de profesie“.

Oamenii care locuiesc în zona Hermes nu pot dormi în zilele când la restaurantul Românaşul Vesel sunt organizate nunţi. Un cetăţean care locuieşte în Petroşani Nord a dat în judecată Primăria Petroşani, pentru că a dat autorizaţie de funcţionare restaurantului Medieval, tot din cauza zgomotului.

Restaurantul Românaşul Vesel este amplasat în mijlocul unui cartier de blocuri, motiv pentru care patronul s-a ales cu numeroase reclamaţii care au ajuns până la preşedinţia României. „Am ajuns şi la preşedintele ţării, dar nu s-a întâmplat mai nimic. A fost suspendată activitatea câteva săptămâni, după care chefurile se ţin lanţ. Aproape în fiecare noapte sunt scandaluri, certuri, urlete şi zgomot. Cel mai rău e la nunţi“, a spus preotul Dorel Pogan.

Autorităţile locale caută scuze şi spun că, în cel mai bun caz, patronii restaurantelor vor fi nevoiţi să comande un studiu de impact.

„Noi am verificat şi am descoperit că restaurantul are toate actele. Paul Jugănaru, pe care îl ştiu ca pe un reclamagiu de profesie, a dat în judecată şi primăria pentru că a dat autorizaţia de funcţionare. Corect ar fi ca patronul restaurantului să comande un studiu de impact şi atunci s-ar vedea dacă zgomotul depăşeşte limitele admise“, a precizat Carmen Pinte, directoare la Biroul Prefectural Petroşani.

Conducerea restaurantului afirmă că numai acest cetăţean este deranjat de zgomot. „Domnul a semnat că este de acord cu funcţionarea restaurantului. Dânsul nu locuieşte deasupra acestuia. Ceilalţi vecini nu au nimic de obiectat despre activitatea noastră“, a declarat Marcel Popoviciu, administrator al restaurantului Medieval.

Şi medicii de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani s-au plâns de zgomotul de la restaurantul din zonă ce ajunge până la bolnavii internaţi, iar patronii au fost nevoiţi să ia măsuri de izolare fonică.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII