17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCE nu comentează, dar avertizează

CE nu comentează, dar avertizează

Comisia Europeană nu poate comenta dosarele individuale Năstase şi Mitrea, dar aminteşte României că principala sa problemă rămâne lipsa progreselor substanţiale în combaterea corupţiei la nivel înalt, inclusiv în cazurile unor foşti şi actuali miniştri, a declarat pentru NewsIn un purtător de cuvânt al CE.

„Comisia Europeană n-a comentat niciodată cazuri individuale. Poziţia generală a Comisiei a fost exprimată clar în raportul din 23 iulie: realizarea de progrese substanţiale în lupta împotriva corupţiei, inclusiv în cazuri ce implică parlamentari, foşti şi actuali membri ai guvernului, rămâne provocarea principală a României în îndeplinirea obligaţiilor sale asumate faţă de UE în momentul aderării“, a declarat Martin Selmayr, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene. „Comisia va evalua progresele făcute în acest sens, în următorul raport privind situaţia din România, la începutul anului 2009“, a precizat Selmayr.

„Continuarea seriei de anchete profesioniste şi imparţiale în cazuri de corupţie la nivel înalt“ este obiectivul de referinţă numărul trei asumat de România odată cu aderarea la UE. El prevede şi „asigurarea stabilităţii legislative şi instituţionale a cadrului anticorupţie, în special prin menţinerea procedurii actuale de numire şi revocare a procurorului general al României, a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a titularilor altor posturi de conducere din cadrul Parchetului General“, aşa cum se arată în rapoartele CE din 27 iunie 2007, 4 februarie 2008 şi în partea tehnică a raportului din 23 iulie 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU