20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiştii acţionează în continuare pe DN 7

Poliţiştii acţionează în continuare pe DN 7

Acţiunile ce au ca scop reducerea numărului accidentelor rutiere pe Drumurile Naţionale 1, 2 şi 7 sunt în plină desfăşurare, informează Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Zilnic, sub coordonarea Direcţiei Poliţiei Rutiere, se desfăşoară acţiuni cu efective mărite ce au ca scop reducerea numărului de accidente de circulaţie pe aceste drumurile naţionale. Poliţiştii rutieri acţionează în sistem integrat cu cei de la ordine publică, ţinând cont de principalele cauze generatoare de accidente, şi anume viteza, traversarea neregulamentară a drumului public şi neacordarea priorităţii pietonilor sau vehiculelor, conform planului de acţiune ce se derulează în perioada 16 iunie-16 august 2008.
Acţiuni ce au ca scop reducerea numărului accidentelor produse din cauza depăşirii vitezei maxime admise, în cursul zilei şi la noapte, se desfăşoară pe Drumul Naţional 7 şi în judeţul Hunedoara la Ilia, Gurasada, Burjuc, Zam, Câmpuri Surduc, Tătărăşti, Gothatea, Mintia, Veţel, Leşnic şi pe raza municipiului Deva.
Potrivit poliţiştilor, cele mai multe accidente rutiere grave se produc pe Drumul Naţional 1 urmat de DN 2 şi DN 7. Conform sursei menţionate mai sus, 17 la sută din accidente se datorează pietonilor. Viteza este reponsabilă de producerea a 21 la sută din totalul accidentelor, iar depăşirea neregulamentară este cauza a peste 13 la sută din accidente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS