11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul Fermierul, relansat luna aceasta

Programul Fermierul, relansat luna aceasta

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va relua programul Fermierul, prin care se acordă credite în condiţii avantajoase agricultorilor, până la sfârşitul lunii mai, suma alocată programului fiind de 730 de milioane de lei, a declarat, pentru NewsIn, Miron Moldovan. „Sperăm să relansăm programul Fermierul până la sfârşitul acestei luni. Acest program va beneficia de o alocare financiară de 730 de milioane de lei, pentru o perioadă de cinci ani“, a declarat directorul general al Direcţiei Finanţe din cadrul MADR, Miron Moldovan.

 

Licitaţie pentru bancă

 

Acesta a precizat că, după publicarea actului normativ privind suplimentarea Fondului pentru creditarea investiţiilor, MADR va organiza o licitaţie pentru selectarea unei bănci care va gestiona fondurile alocate programului. Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de MADR, „în vederea stimulării gradului de absorbţie a fondurilor alocate prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR), pentru perioada 2007-2013, MADR primeşte suma de 730 de milioane de lei, din veniturile din privatizare înregistrate în contul curent general al Trezoreriei, fără dobândă, pe o perioadă de doi ani“.

Programul Fermierul a fost lansat în 2006, când a intrat în vigoare ordinul emis de MADR privind stimularea investiţiilor în agricultură.

Actul normativ prevedea alocarea a 700 de milioane de lei, fie pentru ajutorul fermierilor care nu dispuneau de fonduri suficiente pentru derularea unui proiect SAPARD, fie pentru cei care doreau să realizeze investiţii în agricultură. Patru bănci au fost alese, în urma licitaţiilor, să administreze aceşti bani, respectiv BCR, BRD, CEC şi Banca Comercială Carpatica.

De asemenea, suma de 50 de milioane de lei a fost alocată Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU