19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCanalul Dunăre-Bucureşti a fost preluat de Ministerul Transporturilor

Canalul Dunăre-Bucureşti a fost preluat de Ministerul Transporturilor

Ludovic Orban a anunţat astăzi că Executivul a aprobat hotărârea prin care canalul Dunăre-Bucureşti este preluat de Ministerul Transporturilor, urmând a fi transformat ca obiectiv de investiţie în canal navigabil.

"Guvernul a aprobat hotărârea de guvern prin care canalul Dunăre-Bucureşti a fost preluat de la Ministerul Mediului la Ministerul Transporturilor şi a fost transformat ca obiectiv de investiţii din canal de irigaţie în canal navigabil, urmând ca în aproximativ o lună de zile să începem realizarea studiului de fezabilitate pentru a începe construcţia cât mai repede", a spus Orban, în contextul conferinţei prilejuite de lansarea programului său de viitor edil al Capitalei.

La începutul lunii martie, ministrul Transporturilor , Ludovic Orban, sustinea că cel puţin cinci companii s-au arătat interesate de realizarea proiectului canalului Dunăre-Bucureşti, în care să fie investite sume astfel încât acesta să devină navigabil.

“Este un proiect abandonat de factorii politicii postrevoluţie în mod gratuit, pentru că este un proiect care stârneşte interesul companiilor serioase care au activitate în acest domeniu. Avem cel puţin cinci firme importante care şi-au manifestat interesul de finalizare a canalului care în prezent este unul de irigaţii şi care poate fi transformat într-un canal navigabil”, a declarat ministrul transporturilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU