19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Cade guvernul?

PSD afirmă, într-o rezoluţie adoptată ieri de Consiliul Naţional, cu doar zece voturi împotrivă, că alegerile anticipate, organizate în baza votului uninominal, sunt soluţia „democratică şi raţională“ pentru ieşirea din criza politică. Social-democraţii pledează, de asemenea, pentru comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale şi mandatează grupurile parlamentare ale partidului să utilizeze „toate instrumentele“ pentru ieşirea din blocajul politic şi organizarea anticipatelor.

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a precizat ieri că rezoluţia adoptată de Consiliul Naţional pentru declanşarea alegerilor anticipate înseamnă automat depunerea unei moţiuni de cenzură la adresa actualului cabinet.

„Rezoluţia a însemnat o aprobare a întregului Consiliu pentru alegerile anticipate, iar alegeri anticipate înseamnă automat moţiune. Acceptul există la Consiliul Naţional pentru aceasta“, a comentat Văcăroiu.

Preşedintele Senatului a mai spus că PSD nu are voie să rateze un astfel de obiectiv, respectiv declanşarea alegerilor anticipate şi organizarea simultană a localelor cu parlamentarele. „Există riscul, dacă nu analizăm cu atenţie, să ratăm acest moment. Eu vă dau un exemplu: care va fi poziţia PD-L? Noi nu avem decât 145 de voturi şi mai lipsesc nişte voturi, până la 240 e o distanţă. Şi o să se spună iar că nu au votat pesediştii, parlamentarii PSD-ului. Nici cu Vadim Tudor nu am avut o discuţie, ca să ne bazăm pe ceva concret. Trebuie să punem la punct şi să negociem cu alte partide“, a mai spus Văcăroiu referitor la majoritatea necesară pentru adoptarea unei moţiuni de cenzură.

NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS