10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTinerii olteni s-au iubit de Sf. Valentin

Tinerii olteni s-au iubit de Sf. Valentin

Iubirea a fost cheia cu care uşile Primăriei Craiova s-au deschis şi cuplurile de îndrăgostiţi au fost căsătorite pentru o zi de primarul Antonie Solomon. Nu au lipsit inimioarele, baloanele şi covorul roşu, marşul nupţial, limuzina şi cina romantică.

 

 

 

Cetatea Băniei a fost cucerită ieri de o armată de Cupidoni, de la Teatrul Naţional până în Piaţa Prefecturii îngeraşii, însoţiţi de primarul Craiovei, Antonie Solomon, împărţind trecătorilor inimioare şi ciocolată şi urându-le multă iubire şi fericire de Ziua Îndrăgostiţilor.

 

32 de cupluri, căsătorite pentru o zi

 

La Primăria Craiova, 32 de cupluri de îndrăgostiţi au fost căsătorite pentru o zi de primarul Solomon. În faţa instituţiei erau parcate două limuzine albe, iar la intrare – o arcadă din baloane în formă de inimioare roşii şi covor roşu. În hol, Orchestra de Cameră a Teatrului Liric interpreta marşul nupţial, iar câteva cupluri de dansatori valsau. Tinerii au păşit emoţionaţi pe covorul roşu, miresele îmbujorate îşi ţineau aleşii de mână şi miroseau bucheţelele de flori primite la intrare. Unele cupluri, îmbrăcate elegant, păreau pătrunse de importanţa momentului, alţii nu renunţaseră la jeanşi şi la ţinuta sport şi se amuzau de situaţie.

„De bună voie şi săgetaţi de Cupidon luaţi în căsătorie pe…?“

 

La un moment dat, sala a fost înconjurată de Cupidoni înarmaţi cu inimioare, iar primarul Solomon, la fel ca Sf. Valentin, a căsătorit cuplurile de îndrăgostiţi, dar numai pentru… o zi. Mirii şi miresele au răspuns din toată inima „da“ la întrebarea primarului: „De bună voie şi săgetaţi de Cupidon luaţi în căsătorie pe…?“.

Antonie Solomon le-a rostit proaspăt însurăţeilor şi Codul Familiei, chiar dacă în cazul lor a fost valabil numai 24 de ore. „Repetăm pentru adevăratul eveniment, care va avea loc în octombrie. Este interesat şi am fi vrut să ţină mai mult“, a spus Ionuţ, „căsătorit “ cu aleasa lui, Cristina.

Ionuţ şi Liliana Radu au spus „da“ în faţa primarului Solomon în ziua în care tânărul i-a oferit iubitei sale un inel. „Am primit un inel şi asta spune tot, nu? Eu i-am oferit de mult inima mea, iar de Sf. Valentin i-am luat ceva simbolic“, a spus Liliana. „Vrem din tot sufletul să ne căsătorim, dar trebuie să strângem bani, ca să facem ceva frumos. Dacă am fi avut bani, am fi făcut de mult nunta“, a completat Ionuţ Radu.

 

„Am aflat acum cinci minute că mă
căsătoresc“

 

Pentru unele mirese, căsătoria de Sf. Valentin a fost o surpriză. „Am aflat acum cinci minute că mă căsătoresc. Mi-a spus că mergem la o piesă de teatru, că trebuie să ia de la primărie biletele. A fost o surpriză extraordinară“, a povestit Ligia Ghenciu. Alesul ei, Emanuel Ştefan Brebenel, i-a pregătit surpriza cu ajutorul a doi complici: mama lui şi soacra lui pentru o zi. „Am vrut să fie o surpriză şi a ieşit foarte bine. Este foarte frumos, la fel ca şi cele patru luni de când suntem împreună“, a spus Emanuel.

După ce au semnat actul oficial prin care au devenit soţ şi soţie de Sf. Valentin şi le-au fost înmânate certificatele de căsătorie, tinerii au ciocnit un pahar de şampanie şi au făcut o plimbare prin oraş cu limuzina. Seara, la o cină romantică oferită de Primăria Craiova, cuplurile au putut să îşi declare iubirea şi să îşi ofere cadourile de Sf. Valentin.

 

Cine este Sf. Valentin

Legenda spune că Valentin a fost un preot care căsătorea cuplurile în secret, împotriva legii date de Împăratul Claudius, care interzisese căsătoria. El a fost dus la închisoare deoarece refuzase să se închine zeilor păgâni. Acolo, el s-a împrietenit cu fiica temnicerului, pe care a convins-o să creadă în Dumnezeu. Potrivit legendei, în ziua execuţiei sale, 14 februarie 269, Valentin a scris o scrisoare de dragoste fetei temnicerului, pe care nu a semnat-o.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII