14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePSD va sprijini uninominalul majoritar într-un singur tur de scrutin

PSD va sprijini uninominalul majoritar într-un singur tur de scrutin

PSD a decis astăzi la şedinţa grupurilor parlamentare reunite, să sprijine la dezbaterile din Parlament varianta de vot uninominal majoritar într-un singur tur de scrutin, a declarat preşedintele formaţiunii, Mircea Geoană.

Liderul PSD a argumentat că partidul a decis să sprijine varianta de vot uninominal într-un singur tur de scrutin, iar nu pe cea în două tururi, pentru care militase până acum, din raţiuni legate de posibilitatea conturării unei majorităţi parlamentare, dar şi din motive legate de necesitatea reducerii costurilor campaniei electorale.

Geoană a mai spus că PSD nu mai susţine varianta în două tururi de scrutin întrucât aceasta nu se bucură de o majoritate în Parlament.

El a apreciat că vechiul proiect al PSD a fost "ucis" o dată de PD, când a votat alături de PNL pentru proiectul ProDemocraţia, respins de Curtea Constituţională, iar a doua oară de preşedintele Traian Băsescu, care a organizat un referendum pe tema votului uninominal.

Geoană a acuzat "oportunismul şi cameleonismul" democraţilor şi preşedintelui, referindu-se la faptul că reprezentanţii PD în Comisia de Cod electoral au votat împotriva variantei de vot uninominal propuse de PSD, iar după referendumul declanşat de Traian Băsescu au declarat că susţin varianta social-democraţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII