9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncă un dosar pentru fosta conducere a UM Filiaşi

Încă un dosar pentru fosta conducere a UM Filiaşi

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj au finalizat săptămâna trecută cercetările într-un dosar penal deschis pe numele a doi foşti directori de la Uzina Mecanică Filiaşi, societate producătoare de armament şi muniţie. Conform poliţiştilor doljeni, Marin Bădescu, fostul director general al fabricii, şi Anca Daniela Stoian, fosta directoare economică, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals intelectual, uz de fals, complicitate la delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În acelaşi dosar mai este cercetat pentru comiterea aceloraşi infracţiuni Valentin Gicu Dinu, de 52 de ani, din Bucureşti, directorul SC DINCOM SRL din Moreni.

În urma cercetărilor ofiţerilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor s-a stabilit că, în anul 2006, cei doi foşti directori ai UM Filiaşi, în complicitate cu Dinu, au întocmit mai multe înscrisuri nereale care atestau efectuarea unor lucrări de hidroizolaţii şi au încasat de la Ministerul Economiei şi Finanţelor 20.000 de lei, sumă pe care au virat-o în contul societăţii din Moreni, fără ca aceasta să efectueze lucrările respective. Dosarul a fost înaintat de poliţişti Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi, cu propunerea de trimitere în judecată a învinuiţilor, aceştia fiind cercetaţi în stare de libertate.

Bădescu şi Stoian mai sunt cercetaţi într-un dosar penal pentru evaziune fiscală, cei doi fiind acuzaţi că între august 2003 şi decembrie 2004 au dispus să se reţină de la salariaţi contribuţiile la fondurile de asigurări sociale în valoare de 55.000 de lei, bani pe care nu i-au virat însă la bugetul consolidat al statului în termenul legal. Şi acest dosar a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Filiaşi, la sfârşitul lunii octombrie 2006, tot cu propunere de trimitere în judecată a celor doi foşti directori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS