10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateObama şi Huckabee: primele succese în drumul spre Casa Albă

Obama şi Huckabee: primele succese în drumul spre Casa Albă

Barack Obama este câştigătorul democraţilor în primul scrutin al procesului de nominalizare la candidatura din partea Partidului Democrat, pentru cursa prezidenţială. La republicani, câştigătorul este Mike Huckabee.

Cursa pentru prezidenţiale a început în această noapte, în statul Iowa. În tabăra democrată a fost o luptă strânsă. Cele mai multe voturi i-au revenit senatorului de Illinois Barack Obama, care a însumat 38 de procente din preferinţele electoratului. El i-a devansat astfel pe principalii săi contracandidaţi, John Edwards şi Hillary Clinton. Dacă va fi desemnat să reprezinte democraţii la alegerile prezidenţiale, Barack Obama ar putea deveni primul american de culoare preşedinte al Statelor Unite. Pe de altă parte, şi Hillary Clinton are în continuare şanse să ajungă prima femeie de la Casa Albă.

Mike Huckabee, fostul guvernator al statului Arkansas, a câştigat caucus-urile republicane din Iowa, la o distanţă de aproape 10 procente în faţa principalului său rival, Mitt Romney. Rudy Giuliani, fost primar al New York-ului, a însumat doar patru la sută din voturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS