11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu: Urez românilor să trăiască bine

Băsescu: Urez românilor să trăiască bine

Preşedintele Traian Băsescu a numărat împreună cu mulţimea adunată în Piaţa Constituţiei timpul rămas până la intrarea în 2008, spunând că gândul său se îndreaptă către românii care fără voia lor nu mai sunt în patria mamă, la românii din R. Moldova, la românii din Ucraina.

Şeful statului a venit în noaptea dintre ani în Piaţa Constituţiei împreună cu soţia sa, Maria Băsescu.

El a spus că sunt trei condiţii pentru ca obiectivele românilor să devină realitate: clasa politică să fie dedicată poporului român, să înţelegem că statul creează românilor condiţii, dar fiecare român are obligaţia să-şi valorifice şansa, iar a treia condiţie este "să fim solidari între noi şi cu obiectivele noastre".

Băsescu a afirmat că se gândeşte la militarii ronmâni care se află în teatrele de operaţii, despre care a spus că apără demnitatea şi onoarea poporului ronmân, care i-a trimis în misiune.

El a spus că gândurile sale se îndreaptă către milioanele de români plecaţi la muncă în străinătate, dar şi la românii din diaspora.

Şeful statului a declarat că gândurile sale se îndreaptă către românii care fără voia lor nu mai sunt în patria mamă, la românii din R. Moldova, la românii din Ucraina.

Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat că, la un an de la aderarea la UE, mizele României sunt un sistem de educaţie performant şi un mediu curat. El s-a declarat convins că în trei-patru ani România se va schimba profund.

"La mulţi ani români, de acasă şi de oriune v-aţi afla!", a urat Traian Băsescu, la finalul numărătorii inverse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS