10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePresa internaţională scrie despre cazul Orban

Presa internaţională scrie despre cazul Orban

Ministrul Transporturilor din România are probleme cu transportul personal, scrie International Herald Tribune, preluând un articol publicat de agenţia Associated Press.

Ziarul american scrie că postul de televiziune Realitatea Tv a difuzat imagini filmate imediat după producerea accidentului în care a fost implicat ministrul transporturilor Ludovic Orban. Înregistrarea a declanşat un val de reacţii de nemulţumire din partea românilor, care acuză politicienii că scapă basma curată de fiecare dată când încalcă legea. Potrivit legislaţiei actuale, mai scrie cotidianul american, Orban riscă până la şapte ani de închisoare pentru că a părăsit locul accidentului.

Şi jurnalul italian La Repubblica vorbeşte despre minciuna ministrului, citând ziarul Cotidianul. Declaraţiile lui Orban vin în contradicţie cu cele ale martorilor oculari, care susţin existenţa unei victime.

Publicaţia electronică Motoring, citând agenţia France Presse, adaugă faptul că Ludovic Orban a numit accidentul minor şi s-a sustras testului de stabilire a alcoolemiei. În ciuda faptului că media din România a scos la iveală existenţa unei victime, o adolescentă rănită uşor, Poliţia continuă să investigheze cazul fără să confirme sau să infirme speculaţiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS