10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎngheţaţi şi umiliţi pentru un bilet de tratament

Îngheţaţi şi umiliţi pentru un bilet de tratament

Peste 2.000 de pensionari au stat o noapte la coadă, la uşa CJP Dolj, pentru a primi un bon de ordine. Pe baza lui, aceştia erau invitaţi pe 17 decembrie să stea la altă coadă, pentru a-şi depune actele şi a beneficia de un bilet de tratament.

Organizare proastă şi multă birocraţie. La această concluzie au ajuns ieri sute de pensionari doljeni care doreau un bilet de tratament. Oamenii au povestit că au aşteptat încă de sâmbătă seară în frig şi ninsoare pentru a obţine mult doritul cadou de Sărbători.

Modul de distribuire a biletelor s-a schimbat însă în acest an. Ileana Ciutan, directoarea Casei Judeţene de Pensii (CJP) Dolj, a declarat că, la propunerea organizaţiilor pensionarilor, au fost aduse anumite modificări. „Organizarea este mult mai bună decât în anii trecuţi. Eliberând aceste numere, am reuşit să facem puţină ordine, iar pensionarii nu vor mai sta trei-patru zile ca în anii trecuţi, ci vor veni la orele la care i-am programat. Este mult mai simplu pentru ei. Propunerea a venit de la organizaţiile care îi reprezintă şi am fost de acord cu ea, pentru că vine în ajutorul lor“, a menţionat Ileana Ciutan.

Pensionarii, indignaţi de funcţionari

Concret, pensionarii a trebuit să stea la un prim rând, aşa cum au povestit, încă de sâmbătă seară, pentru a primi număr de ordine, în funcţie de care vor putea să-şi depună actele începând cu 17 decembrie, de la ora 12.00. Aceeaşi Mărie cu altă pălărie, au spus însă pensionarii doljeni, care nu au înţeles de ce trebuie să stea de două ori la rând pentru un singur bilet. „Îşi bat joc de noi. Am stat toată noaptea în picioare de am îngheţat ca să îmi dea un bon de ordine? E strigător la cer! Şi m-au chemat mâine-seară (duminică – n.r.), ca să depun actele. Adică să stau atunci iar la coadă, să dârdâi de frig, nu? Ne scărpinăm cu mâna dreaptă la urechea stângă, asta facem“, a spus Maricica Ivan, din Braloştiţa.

În acest timp, în incinta instituţiei, trei funcţionari împărţeau numerele de ordine, programându-i pe pensionari. Deoarece numărul solicitărilor era tot mai mare, pentru o bună desfăşurare au fost chemate şi forţele de ordine pentru a calma spiritele. Până la ora 11.00, în jur de 2.000 de pensionari trecuseră pragul CJP Dolj. „Stau de sâmbătă seară în frigul ăsta, de mi-au îngheţat şi oasele. Nu mai pot. Intrai acum zece minute şi îmi ziseră să vin duminică dimineaţă, la ora 4.00. Sunt din Dăbuleni şi acasă nu pot să mă duc pentru câteva ore ca să mă întorc să-mi petrec iar noaptea pe stradă. Am noroc cu fata mea, care stă în Craiova şi o să rămân la ea peste noapte“, a povestit Mariana Vasile, din Dăbuleni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII