11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte ştiri

O seară la operetă

Trupa Sarmalele Reci a lansat albumul best of „O seară la operetă“, la împlinirea a 14 ani de carieră pe scena muzicală românească. Trupei i s-au alăturat la moment aniversar artişti care au colaborat cu Sarmalele

Reci de-a lungul timpului. Albumul „O seară la operetă“ conţine 12 piese interpretate în urmă cu trei ani pe scena Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian“, precum şi varianta de studio a piesei „Adrian Băsescu“. Versurile piesei sunt dedicate tagmei politicienilor, deoarece „toţi sunt ca unul şi parcă toţi sunt făcuţi de o mamă“, afirmă Emil Viciu, chitaristul formaţiei. Grupul Sarmalele Reci a luat naştere în anul 1993, la Bucureşti. „La început am vrut să ne numim Holograf, pentru că suntem tridimensionali, apoi am vrut să ne numim Iris, e o floare de pădure foarte frumoasă şi care nouă ne place foarte mult. Pe urmă am vrut să ne numim Compact, pentru că suntem aşa…compacţi, solizi. Dar o cunoştinţă căreia îi place mult rock-ul ne-a spus că numele astea sunt deja ocupate. Atunci am zis «hai să găsim un nume nou» şi am găsit Sarmalele Reci, care nu e ocupat de nimeni“. În componenţa actuală, Sarmalele Reci înseamnă: Zoltán András (voce), Emil Viciu (chitară), Mircea Horváth (clape), Vladi Sateanu (bas) şi Gabi Drăgan (tobe).

Mirela MARINESCU

 

Mihaela Tatu se implică în afaceri

Mihaela Tatu şi-a deschis săptămâna aceasta un club pentru copiii cu vârste cuprinse între trei şi 18 ani. „«Drei Kinder» este mai mult decât un after school, este un loc unde părinţii îşi pot lăsa copiii pentru a-şi petrece timpul într-un mod cât se poate de agreabil. Aici vor exista spaţiu de joacă, sală de sport şi locuri special amenajate, unde se pot face cursuri de muzică, desen, pictură, fotografie, limbi străine sau chiar ore de pregătire pentru teze. Pe timpul verii, cei interesaţi vor putea beneficia de piscină şi de spaţiu de joacă în aer liber. Mai mult decât atât, clubul nu se adresează strict celor mici, ci şi adolescenţilor sau mămicilor, care pot face aerobic, sau îşi pot petrece timpul într-un mod relaxant în interiorul complexului“, a precizat vedeta.

Mirela MARINESCU

 

Elena de la Etnic lansează un album de colinde

Elena, noua componentă a trupei Etnic, va lansa în perioada următoare, sub egida RBA Records, un album de doine.

Îndrăgostită de aceste creaţii pline de sentiment încă de pe vremea când era elevă la liceul de muzică, Elena a hotărât să adune pe un album doinele sale de suflet. „M-a întrebat cineva dacă există tehnici speciale pentru a învăţa să doineşti. Nu poţi învăţa să cânţi doine, trebuie să le simţi. Doina este poate singura creaţie lirică, muzicală care îţi oferă posibilitatea de a o reinventa de fiecare dată când o cânţi, în funcţie de starea ta sufletească“, a declarat Elena. Materialul se apropie de finalizare şi va include doine de dragoste, de jale şi dor, cântate într-o manieră personală. Elementul inedit îl constituie variantele pentru club ale pieselor, cu influenţe electro şi minimal. Primul extras de pe acest album, „Plângi, mireasă“ a fost deja lansat şi face furori în cluburi.

Mirela MARINESCU

 

Adolescenţii supraponderali de azi, bolnavii de mâine

Adolescenţii supraponderali de azi vor fi obezii de mâine. Cel puţin aşa se va întâmpla în 40 la sută dintre cazuri, după cum reiese dintr-un studiu dat publicităţii de revista New England Journal of Medicine. În opinia specialiştilor, cei mai mulţi dintre adolescenţii cu probleme de greutate, odată ajunşi la maturitate, vor avea probleme cardiace. Cu ajutorul unei simulări făcute pe computer, oamenii de ştiinţă au pus la punct un scenariu pentru următorii 15 ani. Datele de plecare ale simulării au fost numărul de adolescenţi supraponderali din şcolile americane, indicele de masă corporală al acestora, modul de alimentare şi activitatea fizică prestată. Programul de stimulare a fost proiectat astfel încât să ia în considerare principalii factori de risc pentru maladiile coronariene (tutunul, hipercolesterolemia, diabetul, hipertensiunea). După ce au demarat simularea, oamenii de ştiinţă au constatat că rezultatele acesteia sunt cel puţin îngrijorătoare: cei mai mulţi dintre adolescenţii supraponderali riscă să ajungă la maturitate cu diferite patologii coronariene.

Delia PĂTRU

 

Rod Stewart, Beyonce, Alejandro Sanz şi Bon Jovi vin Acasă de Crăciun

În perioada Crăciunului, Acasă oferă telespectatorilor patru concerte extraordinare în premieră în România. Rod Stewart, Beyonce, Alejandro Sanz şi Bon Jovi sunt artiştii care vor încânta publicul într-un Crăciun de poveste. Primul spectacol care va deschide regalul muzicii pe 25 decembrie este cel al legendarului interpret şi compozitor Rod Stewart. Este vorba de „Rod Stewart – Live în New York“, susţinut de artist la „Nokia Theatre“, un renumit club de pe Times Square, în septembrie 2006. Cu această ocazie, artistul a interpretat melodii de pe albumul „Still The Same… Great Rock Classics of Our Time“. Cel de-al doilea concert din această serie de la Acasă, pe 26 decembrie, o are drept protagonistă pe Beyonce. Spectacolul „Beyonce – Live în Japonia“ a fost susţinut de divă pe 4 septembrie 2006, la „Budokan Hall“ din Tokyo, cu un dublu prilej: a 25-a aniversare a sa şi lansarea albumului intitulat sugestiv „B’Day“, care conţine hiturile „Déjŕ vu“, „Ring The Alarm“ şi „Irreplaceable“. Pe 27 decembrie, este rândul lui Alejandro Sanz să se alăture, de la ora 12.00, listei impresionante de artişti care încântă publicul prin muzica lor în perioada Crăciunului, pentru că seria acestor concerte în premieră în România se încheie pe 28 decembrie, cu spectacolul „Bon Jovi – Live în New York“.

Mirela MARINESCU

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS