9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Explozie la Satu Mare

Cele două victime erau muncitori angajaţi ai unei firme specializate în lucrări de asfaltare din Satu Mare şi se aflau în timpul programului când rezervorul încărcat cu păcură a explodat, din cauze rămase momentan necunoscute. Unul dintre muncitori a murit pe loc după ce rezervorul s-a desprins de pe soclul pe care era montat şi l-a strivit, iar un altul, rănit de capacul rezervorului, a fost transportat de urgenţă la spital.
Timp de mai multe zeci de minute, deasupra oraşului Satu Mare a plutit un nor dens de fum negru, provenit de la păcura care s-a aprins. Pompierii au reuşit să lichideze incendiul provocat de păcura care se scursese pe o rază de 300mp.
La nivelul judeţului s-a constituit o echipă formată din membri ai poliţiei, pompierilor şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru aflarea cauzelor care au condus la acest accident.
Explozia de la rezervorul de păcură al firmei de asfaltare Alfarom din Satu Mare a avut drept posibilă cauză nerespectarea de către victimă a regulilor de lucru cu foc deschis, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş”, căpitan Aurel Ulici.
În ceea ce priveşte posibilitatea ca râul Someş să fie poluat de scurgerile de păcură, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Satu Mare, Sorin Martin Vereş, a spus că acest lucru este imposibil deoarece firma Alfarom are un sistem propriu de canalizare, fără legătură cu sistemul de canalizare al oraşului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS