11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii susţin tezele cu subiect unic începând de vineri

Elevii susţin tezele cu subiect unic începând de vineri

Tezele cu subiect unic încep la sfârşitul acestei săptămâni. Aproape 25.000 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a vor susţine vineri prima teză, este vorba de cea la limba maternă. Acest tip de evaluare înlocuieşte, începând cu acest an şcolar testele naţionale.

Aproape 433.000 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a din întreaga ţară vor susţine tezele cu subiect unic la limba română, matematică, geografie sau istorie şi limba maternă. La Colegiul German Goethe din Capitală, elevii vor da vineri teza la limba maternă.

Subiectele de la teza cu subiect unic sunt asemănătoare cu cele pe care elevii le-au efectuat în clasă. Ei au la dospoziţie două ore pentru a le rezolva şi nu au voie să intre în sala de examen cu manuale sau alte materiale informative.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei anunţă că subiectele vor fi preluate de către şcoli de la centrele de comunicare, la care sunt arondate mai multe unităţi.

"Vor fi elaborate 10 variante de subiecte. În dimineaţa probei se va extrage una dintre ele, care în format electronic se va transmite către şcoli. Noutatea faţă de anul anterior o constituie faptul că această comunicare se face de la minister către aproape 900 de centre de comunicare", a susţinut Cristian Mirescu, director Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar.

Elevii vor fi supravegheaţi în timpul examenului de către doi profesori, de altă specialiazre decât cea la care se susţine teza. Cei care vor fi prinşi copiind vor primi nota 1 la teză. Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul instituţiei modele de subiecte pentru fiecare disciplină a tezelor cu subiect unic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS