9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaptură istorică de ţigări

Captură istorică de ţigări

Inspectorii vamali şi politiştii de frontieră au descoperit,  ascunse şi nedeclarate prin metoda „capac”, într-un autocamion încărcat cu chibrituri, aproximativ de 550.670 de pachete cu ţigări, cu valoare în vama de circa 275.335 Euro.
În noaptea de 19/20.11.2007 s-a prezentat în P.T.F. Stânca-Costeşti, jud. Botosani, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion cu remorcă marca “MAN” înmatriculat în Republica Moldova, cetăţeanul moldovean Ghenadie B, în vârstă de 33 de ani. Conform documentelor de însoţire a mărfii, mijlocul de transport era încărcat în Belarus, cu 20 de tone de chibrituri, destinate unei firme de profil din Buzău.
În baza analizei de risc efectuată de echipa comună de control constituită din inspectori vamali şi poliţişti de frontieră, ţinând cont de comportamentul agitat al şoferului, a declaraţiei sale ferme că a participat la încărcarea mărfurilor, cu toate că nu avea aplicată în paşaport viza de Belarus precum şi traseul atipic ales pentru efectuarea transportului, s-a luat decizia preluării de către echipajele mobile din cadrul D.R.A.O.V. Iaşi a mijlocului de transport, în vederea efectuării unui control vamal amănunţit.
Astfel, s-a descoperit că sigiliul vamal era intact dar că prelata era secţionată şi ulterior lipită, fapt pentru care s-a efectuat un control amănunţit, în urma căruia au fost descoperite, în compartimentul de marfă, ascunse prin metoda ”capac”, în spatele a doar 5 rânduri cu cutii cu chibrituri, 550.670 pachete de ţigări, marca “Plugarul”.          
Conducătorul auto a declarat că nu ştia nimic referitor la  existenţa ţigărilor în autocamion.
Autoritatea vamală a dispus sancţionarea contravenţională a firmei transportatoare cu amendă în valoare de 10.000 lei, conform legislaţiei vamale în vigoare. Vehiculul a fost reţinut până la plata amenzii contraventionale, iar intreaga cantitate de ţigări a fost confiscată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS