17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimul spital particular din Vâlcea

Primul spital particular din Vâlcea

În oraşul Râmnicu Vâlcea a fost inaugurat vineri primul spital particular din judeţ, dar şi din toată zona Olteniei, Centrul de diagnostic şi tratament „Dr. Ploscaru“.

Unitatea cuprinde 16 secţii medicale: laborator de analize, ecografie doppler color, cardiologie, neurologie, neurochirurgie, chirurgie cardiovasculară, pediatrie, endocrinologie, chirurgie generală şi laparoscopică, urologie, ortopedie şi traumatologie, ginecologie, psihologie, gastroenterologie, anestezie şi terapie intensivă, fizioterapie – kinetoterapie – reflexoterapie. „Centrul are aproape toate specialităţile medicale. Am semnat un contract de 138.000 de euro cu o firmă din Cluj, care ne va aduce aparatură ultramodernă. Managerul general al centrului va fi Vlad Petru, fiul meu“, a declarat Constantin Ploscaru. Centrul va fi utilat cu aparatură în următoarele două săptămâni şi de pe 3 ianuarie 2008 vor fi făcute primele operaţii.

La inaugurare au participat peste 100 de persoane. La eveniment îşi anunţase prezenţa şi ministrul sănătăţii publice, Eugen Nicolăescu, dar nu a mai ajuns. Mesajul lui a fost transmis de deputatul Emilian Frâncu, care a precizat că inaugurarea unui spital particular în Râmnicu Vâlcea reprezintă o premieră pentru toată Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII