11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSezon de schi în Valea Jiului

Sezon de schi în Valea Jiului

Staţiunile montane din Valea Jiului şi-au primit în week-end-ul trecut primii turişti care au putut testa pârtiile de schi.

Câteva sute de turişti au urcat, la sfârşitul săptămânii, în staţiunile montane Parâng şi Straja pentru a se bucura de prima zăpadă. În Parâng, stratul de zăpadă depăşeşte o jumătate de metru.

„Zăpada este bună de schiat, iar deocamdată nu am înregistrat nici un incident. Am avut doi turişti din Craiova care intenţionau să meargă la Rânca, peste munţi, dar s-au întors deoarece traseele sunt blocate“, a declarat şeful echipei salvamont, Dumitru Bârlida. „Sunt în jur de 300 – 400 de turişti, iar peisajul este superb. Zăpada este foarte mare şi numai bună pentru schiat“, a declarat un cabanier în Parâng.

Aici, telescaunul costă 8,5 lei, iar pentru teleschi preţurile sunt între 1,5 lei şi 2 lei, în funcţie de distanţă.

Şi în Straja erau ieri în jur de 300 de turişti, majoritatea veniţi la schi din Timişoara, Arad şi Craiova. Pe pârtiile de aici, stratul de zăpadă depăşeşte 40 de centimetri, iar instalaţiile de teleschi au funcţionat multe ore. „Este prima zăpadă serioasă pe anul acesta şi nu am vrut să ratăm ocazia de a face câteva ture pe pârtie. Am venit cu nişte prieteni şi este chiar bine că încă nu este aşa de aglomerat“, a declarat un turist din Arad.

În Straja, o urcare cu telescaunul costă şase lei, în timp ce tarifele la teleschi sunt de doi şi trei lei.

Din cauza ninsorii abundente, traficul auto în Valea Jiului se desfăşoară în condiţii de iarnă. Subinspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt IJP Hunedoara, a declarat că se circulă cu dificultate pe DN 66 între Petroşani şi Merişor, în zona Vălişoara-Dealul Mare şi la Cerbăl, însă echipele de intervenţii de la drumuri acţionează în permanenţă cu maşini de curăţat zăpada şi material antiderapant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS