19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajaţii RAT, mereu la pândă

Angajaţii RAT, mereu la pândă

Şcolarii de la Colegiul Naţional „Elena Cuza“ au asistat ieri la prânz la un spectacol de circ. Protagonişti au fost părinţii lor, angajaţii RAT Control şi câţiva agenţi de poliţie.

Sătui să mai plătească amenzile pentru deblocarea maşinilor parcate nelegal lângă trecerea de pietoni, aşa cum fac de câteva ori pe săptămână, părinţii care îşi aşteptau copiii la CN „Elena Cuza“ s-au luat la ceartă cu angajaţii RAT Control. „Nu este, domn’e, normal. Ne fac asta în fiecare zi. Stau şi ne pândesc că ştiu că la ora asta venim să ne luăm copiii şi când văd că ieşim din maşini să îi strigăm, vin şi ne pun «caracatiţele». Plătim, plătim, dar până când?! Asta chiar nu e normal. Acum nu mai plătesc, că le-am dat destui bani“, a spus unul dintre părinţi.

Dar contestatarii au blocat maşina lui Claudiu Salan care, deşi şi-a plătit amenda, nu putea să îşi scoată maşina. „Stau de o oră şi nu pot să ies. Mi-am plătit amenda, dar cum maşina din faţă mea şi cea din spate sunt blocate nu pot să o scot pe a mea. Asta înseamnă sechestru. Am să chem poliţia pentru că ei, deşi le-am plătit amenda, nu vor să mă ajute. Mă pun pe mine să caut proprietarii şi să îi conving să plătească“, a spus bărbatul.

„Este o situaţie de-a dreptul ridicolă“

În acest timp, angajaţii RAT îşi chemaseră câţiva colegi în ajutor şi refuzau să ridice maşinile care îl blocau pe şoferul care plătise amenda pentru că ştiau că proprietarii lor lucrează la banca de lângă colegiu. „Noi aşteptăm să vină să plătească. Proprietarii lucrează la bancă, cea de pe trecere e maşina directoarei, iar cealaltă a altui angajat. Plătesc ori de câte ori le parchează aici“, a spus Adrian Mocanu, operator RAT.

Câţiva angajaţi ai băncii s-au plâns şi ei, susţinând că s-au înţeles cu angajaţii RAT să îi lase să-şi parcheze maşinile dincolo de trecere. „Am vorbit cu ei şi ne-au spus că ne lasă pe noi, cei de la bancă, să le parcăm dincolo de trecere, că nu avem unde altundeva să ne punem dimineaţa maşinile, dar acum iar ne-au blocat roţile. Sunt neserioşi“.

După un timp a apărut şi un agent de poliţie, care a încercat să rezolve lucrurile. „Este o situaţie de-a dreptul ridicolă. Cei de la RAT spun că nu au termen de ridicare a maşinilor celor care nu plătesc amendă şi nu vor să îl ajute pe cel care a plătit să îşi scoată maşina. Vom căuta proprietarii celor două autovehicule ca să vină să le mute. Aici mereu au loc asemenea altercaţii pentru că angajaţii RAT îi pândesc pe părinţii care vin să îşi ia copiii de la şcoală“, a spus agentul Mihai Lişu, de la Secţia 1 Poliţie Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII