17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBodyguarzii, planton la cărbune

Bodyguarzii, planton la cărbune

Situaţia tensionată de la Exploatarea Minieră Jilţ, cariera nord, s-a transformat ieri în telenovelă. Conducerea exploatării a decis să pornească excavatorul 14, blocat de buldozerul unei firme, dar l-a oprit după doar trei ore.

Treziţi din amorţeală de vizita reporterilor GdS, oficialii EMC Jilţ au decis într-un moment de orgoliu temerar să pornească excavatorul 14, care zăcea nefolosit de luni bune la marginea carierei. Zis şi făcut. La ora 11.00, directorul exploatării, Constantin Predoiu, a dat ordin să pornească utilajul, care a funcţionat aproximativ trei ore, după care a fost oprit din cauza intervenţiei bodyguarzilor firmei Succes, controlată de afaceristul gorjean Nicolae Sarcină. Aceştia s-au postat pe marginea carierei împiedicând funcţionarea rotorului. GdS a relatat în numărul de ieri problemele pe care EMC Jilţ le are la carierele nord şi sud din cauza neclarităţilor legate de situaţia patrimonială a terenurilor din jurul EMC. Acest lucru a făcut ca un număr de cinci excavatoare să fie trase pe dreapta de luni bune, fără să se ia vreo măsură până acum. Cea mai delicată situaţie se înregistrează la excavatorul 14, blocat de un buldozer al firmei TPSUT Motru, condusă de Gheorghe Sarcină. Firma derulează afaceri cu Complexul Energetic Turceni, administratorul EMC Jilţ, lucru care nu l-a împiedicat pe directorul Sarcină să-i blocheze acestuia o parte din activitate. Gheorghe Sarcină susţine că terenul este al firmei pe care o conduce prin cumpărare de la un localnic, în timp ce conducerea EMC revendică şi ea aceeaşi proprietate. Deşi Gheorghe Sarcină pretinde că nu are nici o legătură cu controversatul afacerist Nicolae Sarcină, spunând că este doar o coincidenţă de nume, ieri au sărit în apărarea sa tocmai bodyguarzii firmei lui Nicolae Sarcină, după cum reiese din declaraţiile directorului EMC Jilţ, Constantin Predoiu. „La ora 11.00 am pornit rotorul, dar pe la 14.00 l-am oprit pentru că au venit mai mulţi bodyguarzi de la firma Succes şi s-au pus în faţa lui. Doar nu era să trec peste ei să mă acuze după aceea de omor. Am vorbit cu directorul general al CE Turceni să deschidă o acţiune în justiţie pentru obţinerea unei ordonanţe prezidenţiale prin care să-i obligăm pe paznici să plece de acolo“, a declarat Predoiu.

 

Fiecare înţelege ce vrea

 

Nici vizita pe care Gheorghe Sarcină a făcut-o ieri la sediul EMC Jilţ nu a rezolvat lucrurile. „L-am chemat pe domnul Sarcină să-i arăt care este terenul lui şi să-l convingem că acea porţiune este a noastră. A venit fără vreun document de proprietate la el, dar a părut să înţeleagă“, a mai spus directorul EMC Jilţ. Numai că Sarcină a înţeles exact pe dos. „Mi-au arătat o hartă şi le-am spus că acela este terenul nostru. Acolo nu a fost CAP, ci sunt curelele de teren ale oamenilor“, a declarat Gheorghe Sarcină, care a refuzat să explice de ce angajaţii lui Nicolae Sarcină au intervenit în disputa dintre firma pe care o conduce şi EMC Jilţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS