14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn bărbat şi-a dat foc în faţa Primăriei Petroşani

Un bărbat şi-a dat foc în faţa Primăriei Petroşani

Un bărbat şi-a dat foc astăzi în faţa Primăriei Petroşani, nemulţumit că primăria nu îi repartizează o altă locuinţă socială. El este internat în prezent la Spitalul de Urgenţă din Petroşani cu arsuri de gradul II şi III.
Potrivit martorilor, bărbatul, Petru Ioan Vitan, în vârstă de 30 de ani, a strigat către trecători că îşi dă foc, şi-a turnat benzină pe el şi apoi şi-a aprins îmbrăcămintea. În câteva secunde s-a tranformat într-o torţă vie, a traversat strada şi s-a aruncat într-un rond de flori, aflat în apropierea sediul administraţiei publice locale.
“L-am văzut cum a luat foc şi apoi a fugit în flăcări din faţa Primăriei, a traversat drumul şi s-a tăvălit aici, în rondul de flori”, a spus unul dintre martori, Viorel Mucenic, citat de NewsIn.
Un alt martor a declarat că tânărul a fost stins de un şofer din trafic, care a venit cu extinctorul din maşină. “Nu am văzut niciodată aşa ceva, decât la televizor. M-am speriat foarte tare”, a declarat acesta.
Imediat după incident, la faţa locului au intervenit reprezentanţii SMURD Valea Jiului care i-au acordat primul ajutor bărbatului, iar apoi l-au transportat către unitatea medicală din localitate.
Bărbatul care şi-a dat foc în faţa Primăriei municipiului Petroşani avea o restanţă de 126 de lei pentru chiria plătită la stat şi penalizări în valoare de 30,8 lei. Pentru că nu şi-a achitat datoria, el a fost evacuat, ca urmare a sentinţei judecătoreşti, din locuinţa socială. Bărbatul a fost somat pe 7 iunie să evacueze locuinţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS