14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVosganian invită partidele la discuţii privind proiectul bugetului

Vosganian invită partidele la discuţii privind proiectul bugetului

Ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat astăzi că invită toate partidele şi grupurile parlamentare la discuţii pe tema legii bugetului pentru 2008, înainte ca proiectul să intre în comisiile de specilitate din cele două Camere, pentru analiza solicitărilor formulate de fiecare partid.
"Imediat după depunerea proiectului de buget în Parlament lansez o invitaţie pentru toate partidele şi grupurile parlamentare să avem consultări, astfel încât fiecare să-şi prezinte priorităţile. Dorim discuţii responsabile, prin care să fixăm priorităţile de pe agenda publică", a explicat Vosganian.
Ministrul Economiei şi Finanţelor a arătat că se aşteaptă ca anumite formaţiuni politice să vină cu solicitări pentru includerea unor cheltuieli neincluse în acualul proiect de buget, iar Guvernul este dispus să negocieze în termeni rezonabili cererile partidelor, pentru a se asigura că legea bugetului va primi votul Parlamentului.
"Am elaborat o bază de buget foarte generoasă, cel mai generos buget din ultimii 16 ani, chiar dacă nu este un buget populist. Noi oferim un buget care, dacă este votat împotrivă, să însemne un risc politic mare. A vota împotriva acestui buget înseamnă a vota împotriva creşterilor de pensii şi suplimentării fondurilor pentru educaţie", a afirmat Vosganian.
Oficialul MEF a amintit că au existat declaraţii din partea mai multor partide că vor vota împotriva tuturor actelor promovate de actualul Executiv tocmai pentru a determina căderea Cabinetului Tăriceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS