9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinematografele din România, privatizate sau transferate la primării

Cinematografele din România, privatizate sau transferate la primării

Toate cinematografele din România aflate în administrarea RADEF vor fi privatizate sau transferate printr-un act normativ către autorităţile locale pe teritoriul cărora îşi desfăşoară activitatea, a anunţat ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu.
Ministrul Adrian Iorgulescu consideră că măsura este oportună şi că el ar opta pentru privatizarea cinematografelor, însă primarii doresc să preia în patrimoniul comunităţilor locale.
"Există numeroase interese obscure pe seama RADEF. Ca în toate domeniile de activitate, s-a dovedit că statul este un prost administrator şi de aceea consider că acum există oportunitatea să "spargem" regia de film. Sunt luate în calcul două variante: ori privatizăm cinematografele pentru a fi preluate de o reţea internaţională, ori le trecem la administraţiile locale. Sincer, eu aş prefera prima variantă, dar, din ce am discutat astăzi (vineri n.r.) cu primarii din ţară, se pare că ei îşi doresc să le preia în patrimoniul comunităţilor locale", a declarat ministrul Adrian Iorgulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS