17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIntegrare de formă în prefectură

Integrare de formă în prefectură

Incompetenţi. Aşa a caracterizat ieri prefectul Silviu Dumitru majoritatea funcţionarilor de la Serviciul de Integrare Europeană din cadrul Instituţiei Prefectului Dolj. Dumitru a declarat că va apela compartimentul omonim de la consiliul judeţean pentru a ajuta primarii să atragă fonduri europene, pentru că angajaţii săi nu sunt calificaţi să facă acest lucru. Potrivit prefectului, majoritatea celor opt salariaţi ai Serviciului de Integrare nu s-au ocupat până la venirea sa în instituţie de domeniul repartizat prin fişa de post, ci mai mult de politică, iar situaţia nu se va schimba prea mult, dat fiind faptul că aceştia sunt funcţionari publici şi sunt „legaţi“ de scaun.
„La noi s-a făcut orice, numai integrare europeană nu. Personalul de la Integrare, cu excepţia câtorva persoane, nu este îndreptăţit să facă integrare. Păcat că sunt copii tineri şi ar fi putut fi cursaţi. O să facem mici croşetări, dar mai mult nu putem. Am apelat la grupul doamnei Măjină (Ileana Măjină, directoarea Direcţiei Afaceri Europene din cadrul CJ Dolj – n.r. ) să începem să facem mai mult pe zona asta“, a spus prefectul de Dolj.

Petiţii şi retrocedări simultan

Silviu Dumitru s-a declarat nemulţumit de cum merg lucrurile şi în celelalte compartimente ale prefecturii, dat fiind faptul că nu există un angajat stabil şi priceput în soluţionarea petiţiilor de la cetăţeni, până în prezent această sarcină fiind preluată de juriştii care trebuie în mod normal să se ocupe de retrocedări. „E foarte greu acum să modifici structura pentru că e vorba de funcţionari publici. Nu s-a prevăzut un sistem de secretariat real, un sistem de relaţii publice real. Ei trebuia să studieze dosare de retrocedare, nu să stea la birou să dea explicaţii cetăţenilor care depuneau sesizări“, a precizat Dumitru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII