19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInfecţie la kilogram în pieţele Băniei

Infecţie la kilogram în pieţele Băniei

Administraţia pieţelor din Craiova are autorizaţia suspendată pentru galantarele de lactate, din cauză că nu respectă condiţiile igienico-sanitare. De asemenea, gupurile sanitare au fost plimbate de la un serviciu la altul până s-a ales praful.

Pieţele Băniei suferă la igienizarea galantarelor de lactate. Potrivit directorului Serviciului Administraţia Pieţelor şi Târgurilor (SAPT), Gheorghe Călinoiu, unitatea are autorizaţia suspendată pe sectorul menţionat de Direcţia Sanitar-Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Dolj. „Suntem obligaţi să asigurăm apă caldă şi rece în permanenţă în sectorul de lactate, să igienizăm, să construim vestiare cu filtru şi multe altele.

Legislaţia actuală este mai aspră decât era atunci când le-am construit, dar nu avem ce face. Trebuie să luăm măsuri, fiindcă altfel riscăm să pierdem autorizaţia. Pentru aceste modificări trebuie să tragem bani de la alte capitole, fiindcă la începutul anului nu-i aveam prevăzuţi în buget“, a spus Gheorghe Călinoiu. SAPT este în pericol de a pierde şi dreptul de utilizare a construcţiei din Piaţa Chiriac, plină de igrasie. „Dacă nu reparăm urgent măcar acoperişul clădirii din Piaţa Chiriac vom ajunge în imposibilitatea de a mai găzdui vreo activitate acolo“, a recunoscut Călinoiu. Directorul SAPT susţine că pentru remedierea tuturor acestor deficienţe mai are nevoie de 1,3 miliarde de lei vechi peste sumele prevăzute în acest an la reparaţii.

 

Ping-pong cu WC-urile

 

Nici grupurile sanitare ale pieţelor din Craiova nu îndeplinesc condiţiile igienico-sanitare impuse de reglementările în vigoare. Toaletele au fost recent aruncate în curtea SAPT Craiova, de unde fuseseră luate anul trecut în mai şi date Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ de Stat (RAADPFL). Decizia Consiliului Local Municipal era justificată de funcţionarii primăriei anul trecut prin nepregătirea SAPT în întreţinerea grupurilor sanitare. Văzut iar cu WC-urile în ogradă, de unde practic nu s-au mişcat niciodată, directorul SAPT Gheorghe Călinoiu dă din colţ în colţ să le modifice pentru a le putea igieniza. „Eu nu am fost de acord să fie date în administrarea altcuiva, o dată ce se aflau în pieţele noastre. Dar era o hotărâre de consiliu şi trebuia aplicată. Trebuie să vedem de unde luăm bani ca să le reparăm, fiindcă aşa nu mai pot fi ţinute. În mod clar nu respectăm legislaţia în vigoare în ceea ce priveşte condiţiile igienico-sanitare“, a arătat Călinoiu. Directorul RAADPFL Craiova, Ion Petre, a declarat că în acest an unitatea nu a avut prins în buget vreun leu pentru reparaţii la grupurile sanitare. „Nici nu mai era nevoie, fiindcă SAPT îşi exprimase dorinţa de a le lua înapoi, cum e şi normal. Mă şi bucur că le-a luat, fiindcă nu însemnau decât bătaie de cap“, a spus Petre.

Cât despre taxa instituită de fostul director al RAADPFL, Ilie Bădescu, pe toalete, Petre spune că banii au fost cheltuiţi pentru salariile taxatorilor, şi nu pentru întreţinerea WC-urilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS