Infecţie la kilogram în pieţele Băniei

Autori


Administraţia pieţelor din Craiova are autorizaţia suspendată pentru galantarele de lactate, din cauză că nu respectă condiţiile igienico-sanitare. De asemenea, gupurile sanitare au fost plimbate de la un serviciu la altul până s-a ales praful.

Pieţele Băniei suferă la igienizarea galantarelor de lactate. Potrivit directorului Serviciului Administraţia Pieţelor şi Târgurilor (SAPT), Gheorghe Călinoiu, unitatea are autorizaţia suspendată pe sectorul menţionat de Direcţia Sanitar-Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Dolj. „Suntem obligaţi să asigurăm apă caldă şi rece în permanenţă în sectorul de lactate, să igienizăm, să construim vestiare cu filtru şi multe altele.

Legislaţia actuală este mai aspră decât era atunci când le-am construit, dar nu avem ce face. Trebuie să luăm măsuri, fiindcă altfel riscăm să pierdem autorizaţia. Pentru aceste modificări trebuie să tragem bani de la alte capitole, fiindcă la începutul anului nu-i aveam prevăzuţi în buget“, a spus Gheorghe Călinoiu. SAPT este în pericol de a pierde şi dreptul de utilizare a construcţiei din Piaţa Chiriac, plină de igrasie. „Dacă nu reparăm urgent măcar acoperişul clădirii din Piaţa Chiriac vom ajunge în imposibilitatea de a mai găzdui vreo activitate acolo“, a recunoscut Călinoiu. Directorul SAPT susţine că pentru remedierea tuturor acestor deficienţe mai are nevoie de 1,3 miliarde de lei vechi peste sumele prevăzute în acest an la reparaţii.

 

Ping-pong cu WC-urile


 

Nici grupurile sanitare ale pieţelor din Craiova nu îndeplinesc condiţiile igienico-sanitare impuse de reglementările în vigoare. Toaletele au fost recent aruncate în curtea SAPT Craiova, de unde fuseseră luate anul trecut în mai şi date Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ de Stat (RAADPFL). Decizia Consiliului Local Municipal era justificată de funcţionarii primăriei anul trecut prin nepregătirea SAPT în întreţinerea grupurilor sanitare. Văzut iar cu WC-urile în ogradă, de unde practic nu s-au mişcat niciodată, directorul SAPT Gheorghe Călinoiu dă din colţ în colţ să le modifice pentru a le putea igieniza. „Eu nu am fost de acord să fie date în administrarea altcuiva, o dată ce se aflau în pieţele noastre. Dar era o hotărâre de consiliu şi trebuia aplicată. Trebuie să vedem de unde luăm bani ca să le reparăm, fiindcă aşa nu mai pot fi ţinute. În mod clar nu respectăm legislaţia în vigoare în ceea ce priveşte condiţiile igienico-sanitare“, a arătat Călinoiu. Directorul RAADPFL Craiova, Ion Petre, a declarat că în acest an unitatea nu a avut prins în buget vreun leu pentru reparaţii la grupurile sanitare. „Nici nu mai era nevoie, fiindcă SAPT îşi exprimase dorinţa de a le lua înapoi, cum e şi normal. Mă şi bucur că le-a luat, fiindcă nu însemnau decât bătaie de cap“, a spus Petre.

Cât despre taxa instituită de fostul director al RAADPFL, Ilie Bădescu, pe toalete, Petre spune că banii au fost cheltuiţi pentru salariile taxatorilor, şi nu pentru întreţinerea WC-urilor.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 28 august 2007

Actualitate

» Ovidiu Stângă este noul antrenor al Universităţii Craiova
» Temperaturi de 35 de grade spre sfârşitul săptămânii
» Românilor le-a explodat termostatul

Local

» Pistolarii l-au pus pe gânduri pe ministrul de interne
» Depăşire mortală
» Drum expres între Craiova şi Piteşti
» Democraţii vor vota moţiunea
» Nervi la PNL
» PD susţine necondiţionat introducerea votului uninominal
» ATOP, luată în colimator de mai-marii judeţului
» Au avut zile
» Închisoarea TBC
» Dihonie între arhitecţii din Oltenia
» Scurte ştiri
» Şedinţe publice pentru ocuparea posturilor didactice
» Accident comis de un şofer beat
» Studentă plasatoare de heroină
» 21 de posturi de pompieri
» Week-end-ul scandalurilor
» Grenadă găsită în pădure
» Compania de apă Olt a luat avertisment de mediu
» Piaţa din cartierul Progresul, reconstruită
» Ion Ion vrea să reorganizeze Aceti
» Distrugeri în lanţ
» Accident rutier spectaculos la Slatina
» Tragedie pe Valea Oltului

Dolj

» Banii pentru şosele, împărţiţi la urgenţă

Gorj

» Parcare subterană în Târgu Jiu
» Zeci de fântâni, pericol pentru sănătatea cetăţenilor
» Sute de controale şi doar 19 amenzi
» Protocol în favoarea deţinuţilor toxico-dependenţi

Sport

» Zdrîncă, printre cei mai buni
» Iordache se teme de Gloria Buzău
» Bucuroiu, la Udinese
» CSM doreşte calificarea la Balş
» Ganea a bruscat arbitrul
» Ştiinţa trage de Matzourakis
» Balaci nu vrea să fie antrenor
» Nadal se simte în formă
» Massa s-a impus din nou în Turcia
» România a bătut Ciprul
» Mureşan vrea mai mult de la el
» Diaconu, la un pas de a veni la Vâlcea
» Berbecaru vede Oltchimul tot în top
» Lili Popescu, aproape de baremul pentru JO

Magazin

» Fereşte-te de radar!
» Energie electrică
» Durerea, descrisă diferit de bărbaţi şi de femei
» Bancul zilei

Opinii

» Greu la deal cu boii mici

Top