11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLaszlo Tokes, împotriva migraţiei tinerilor maghiari în Ungaria

Laszlo Tokes, împotriva migraţiei tinerilor maghiari în Ungaria

Episcopul reformat de Piatra Craiului, Tokes Laszlo a criticat ieri la Sic, judeţul Cluj, discursul ministrului ungar al comerţului, Koka Janos, care i-a chemat tinerii maghiari de peste hotare să vină să lucreze şi să dezvolte afaceri în Ungaria, transmite NewsIn.
“E foarte trist că un politician de rang, un minsitru al Guvernului Ungar, ademeneşte şi atrage tineretul maghiar de peste hotare în Ungaria, invocând dreptul la libera alegere. Pentru noi, care ne gândim în termene colective, libera noastră alegere este să rămâne în ţara noastră de baştină şi nu să alegem, de exemplu, Statele Unite, Ungaria sau Honolulu. Pentru noi libertatea este strâns legată de ţara unde trăim”, a spus Tokes.
Ministrul ungar, care este şi liderul Partidului Liberal-Democrat, a spus, în discursul său oficial din 20 august, de Ziua Naţională Ungariei, că invită tinerii maghiari să vină în Ungaria să lucreze şi să se folosească de dreptul lor de a alege. “Nici ca preşedinte al Partidului Liberal-Democrat şi nici ca ministru nu pot spune altceva decât că avem nevoie arzătoare de maghiarii de peste hotare”, a declarat Koka Janos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS