9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal în clocot la Compania de Apă

Scandal în clocot la Compania de Apă

Bătălia pe posturile de conducere ale Companiei de Apă continuă cu un nou episod. Consilierul democrat Radu Teodor a declarat ieri că întregul Consiliu de Administraţie al companiei a fost numit ilegal, deoarece nu a fost respectată configuraţia politică de la alegerile locale din 2004.

Consilierul democrat prevesteşte zile ploioase pentru directorul Companiei de Apă, Constantin Stamatoiu, şi pentru ceilalţi membri ai Consiliului de Administraţie. „Consiliul a fost numit fără respectarea legislaţiei în vigoare. Potrivit Legii nr. 215/2001 republicată a administraţiei locale, alegerea membrilor trebuie să respecte configuraţia politică de la alegerile din 2004. S-au făcut multe greşeli, chiar de către noi, consilierii locali. Trebuie să ne facem mea culpa şi să modificăm hotărârea prin care s-a aprobat acest consiliu“, a declarat Radu Teodor. Potrivit acestuia, Partidul România Mare are trei membri în CA, faţă de unul la cât ar fi avut dreptul. „Conform rezultatelor alegerilor din 2004, PSD ar trebui să aibă patru membri şi are doar trei, PD doi şi are trei, PRM unul singur şi are trei, iar PNL nu are nici un membru.

Teodor nu îşi explică de ce reprezentanta primăriei, Adriana Motocu, nu a ştiut de prevederile legale în domeniu şi spune că nu numai la nivel de culoare politică s-au făcut greşeli, ci şi la nivel de instituţii. „Consiliul Local Craiova este acţionar majoritar la Compania de Apă, alături de Consiliul Judeţean Dolj şi de Consiliul Local Filiaşi. Or, acestea din urmă nu şi-au desemnat nici un reprezentant în CA“, a precizat consilierul democrat. Directorul Companiei de Apă, Constantin Stamatoiu, nu a dorit să comenteze declaraţiile lui Radu Teodor, spunând că nu vrea să intre în polemică.

 

Una din două

 

Consilierul PD a atacat-o şi pe şefa Direcţiei Servicii Publice din Primăria Craiova, Adriana Motocu, pe care a acuzat-o de incompatibilitate. „Doamna Motocu este membră în Consiliul de Administraţie al Regiei de Transport şi în acelaşi timp reprezentantă a CL Craiova în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Compania de Apă. Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 58/2007, ea trebuie să renunţe la una dintre atribuţii“, a spus Teodor. În replică, Adriana Motocu a spus că nu ţine de post, dar a precizat că decizia retragerii ei depinde de consiliul local, care a numit-o. „Eu am fost numită şi nu pot să renunţ singură. Nu pot să spun la care dintre cele două funcţii aş renunţa, dar mult mai greu îmi este la AGA de la Compania de Apă“, a declarat Motocu.

 

În război cu angajaţii

 

Şefii Companiei de Apă nu au probleme numai cu consilierii locali, ci şi cu propriii angajaţi. Sindicatul Liber Apă – Canal a trimis o sesizare consiliului local, în care acuză faptul că secretarii companiei vor fi remuneraţi cu şase milioane de lei vechi lunar doar pentru a completa câteva hârţoage pe parcursul unui an. „Credem că trebuie avut în vedere şi un calcul economic simplu. La plata membrilor CA se va adăuga şi cea a trei secretari, adică aproape 18 milioane de lei vechi pe lună, ce se va face indiferent dacă au loc sau un şedinţele Adunării Generale a Acţionarilor“, se arată în sesizarea sindicaliştilor. Aceştia au şi dat în judecată compania pentru anularea hotărârii prin care s-au aprobat mai multe puncte de discuţie care nu figurau pe ordinea de zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS