17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi avertizări meteorologice pentru 26 de judeţe

Noi avertizări meteorologice pentru 26 de judeţe

Hidrologii şi meteorologii au trimis astăzi noi avertizări. Din această seară, alte 13 judeţe au intrat sub avertizare cod galben până luni dimineaţă. Alte 11 judeţe sunt în acest moment sub avertizare cod portocaliu. Situaţia s-ar putea schimba însă în funcţie de ploile care vor cădea în această noapte. Şi meteorologii au anunţat extinderea codului galben. De mâine dimineaţă, în alte 8 judeţe sunt posibile averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.
Meteorologii mai anunţă că de mâine dimineaţă, judeţele din vestul ţării, avertizate cu cod portocaliu, vor primi doar atenţionare cod galben. În Mehedinţi, Dolj şi Olt nu vor mai avea loc fenomene meteo periculoase. De mâine, sub avertizare cod galben se vor afla în total 26 de judeţe. În aceste zone, cantitatea de precipitaţii va depăşi local 30 de litri pe metrul pătrat, iar pe arii restrânse va ajunge chiar şi la 50 l/mp.
La noapte există pericolul producerii de viituri în Banat, Oltenia, Argeş, Maramureş, Crişana, Transilvania şi Suceava. În total, 11 judeţe din sud-vestul ţării au primit avertizare hidrologică cod portocaliu din această seară, în timp ce 22 de prefecturi au fost avertizate cu cod galben.
Mai multe judeţe se confruntă cu pericolul de furtuni şi inundaţii, în acest sfârşit de săptămână. Centrul operativ pentru situaţii de urgenţă s-a întrunit astăzi la Ministerul Mediului pentru a analiza situaţia. Reprezentanţii instituţiilor responsabile urmăresc evoluţia vremii şi actualizează prognoza.
Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă a decis păstrarea avertizărilor meteorologice, extinzând codul portocaliu pentru judeţele Argeş şi Braşov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS