9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞate persoane depistate cu acte false la frontieră

Şate persoane depistate cu acte false la frontieră

La sfarsitul acestei saptamani, politistii de frontiera au descoperit sapte persoane – trei cetateni turci, doi cetateni moldoveni, un egiptean si o romanca – care intentionau sa treaca ilegal frontiera, folosindu-se de documente false.

* Ieri, in jurul orei 18.30, la P.T.F. Bors – judetul Bihor, s-a prezentat pentru a iesi din tara, o tanara care s-a legitimat cu o carte de identitate romaneasca eliberata de autoritatile judetului Salaj, pe numele Victoria P, in varsta de 24 de ani.
Lucratorii nostri au avut suspiciuni in legatura cu autenticitatea cartii de identitate prezentate la controlul de frontiera, iar in urma verificarilor efectuate cu aparatura din dotare, au constatat ca documentul este fals.
Tanara care a prezentat cartea de identitate romaneasca falsa este din R. Moldova si are aceleasi date de identitate ca si cele inscrise in documentul fals. Aceasta a intrat legal in tara, prin P.T.F. Sculeni, in baza pasaportului national, in care avea aplicata viza romana, in cursul saptamanii trecute.
Moldoveanca a declarat ca a obtinut cartea de identitate romaneasca de la iubitul ei aflat in Irlanda, care i-a trimis-o prin intermediul unui barbat din Oradea – Alexandru I, in varsta de 37 de ani. Tanara s-a intalnit cu acesta, intr-un hotel din Oradea, unde a primit actul fals.
In urma cercetarilor, lucratorii nostri l-au retinut pe bihorean, care a declarat ca i-a dat moldovencei cartea de identitate primita de prietenul sau din Irlanda, insa nu stia ca aceasta este falsa.

* In data de 02.08.2007, in jurul orei 18.30, la P.T.F. Turnu, s-au prezentat la controlul de frontiera un barbat care s-a legitimat cu o carte de identitate romaneasca, care s-a dovedit a fi falsa total.
In urma cercetarilor, lucratorii nostri au descoperit ca barbatul este cetatean R. Moldova, se numeste Sergiu M., are 24 de ani si a intrat legal in Romania prin PTF Oancea, in urma cu doua zile.
*In data de 03.08.2007, in jurul orei 00.45, la PTF Varsand, s-a prezentat pentru a iesi din tara, ca pasager intr-un autoturism marca „Mercedes”, o tanara care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberata pe numele Elena C., in varsta de 18 ani.
In urma verificarii documentului, politistii de frontiera au stabilit ca acesta este falsificata, prin modificarea anului nasterii.
In cadrul cercetarilor, tanara a declarat ca, in urma cu doua saptamani a cunoscut un barbat care i-a promis ca o duce in Spania, insa fiind minora, acesta i-a modificat datele din propria carte de identitate, schimband cifrele de la anul nasterii – 1990 in 1989, pentru a reiesi ca este majora.

*Tot in data de 03.08.2007, in jurul orei 08.30, la P.T.F. Aeroprt Henri Coanda, s-a prezentat pentru a intra in tara, sosind cu un avion din directia Cairo, un barbat care s-a legitimat cu un pasaport egiptean si un permis de rezidenta italian, ambele eliberate pe numele Ibrahim A., in varsta de 33 de ani.
La verificarea actelor, lucratorii nostri au constatat ca permisul italian este fals total. In urma cercetarilor, a reiesit ca egipteanul a mai fost depistat, de catre autoritatile italiene cu acte false.
Barbatului nu i s-a permis intrarea in tara, urmand sa fie returnat la Cairo cu urmatorul avion.

* La aceeasi data, in jurul orei 10.00, la P.T.F. Petea, s-au prezentat pentru a iesi din tara trei barbati care s-au legitimat cu trei carti de identitate bulgaresti.
Lucratorii nostri au verificat actele cu ajutorul aparaturii tehnice din dotare si au constatat ca acestea sunt falsificate prin inlocuirea fotografiilor cu ale celor prezenti in punctul de trecere a frontierei.
In urma cercetarilor efectuate, a rezultat ca cei trei sunt cetateni turci, au varste cuprinse intre 19 si 28 de ani si au intrat legal in tara prin P.T.F. Giurgiu, la sfarsitul lunii trecute.
Barbatii au declarat ca documentele bulgaresti falsificate le-au obtinut din Turcia, de la un conational, in schimbul sumei de 200 de euro, fiecare.                                                                                                              
Cele sapte persoane care au prezentat actele false sunt cercetate sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals privind identitatea si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar Alexandru I. pentru complicitate la fals material in inscrisuri oficiale. La finalizarea cercetarilor, cei opt urmeaza sa fie prezentati procurorilor, in vederea dispunerii masurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS