20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateModernizarea liniei de tramvai aşteaptă culoarea roşie

Modernizarea liniei de tramvai aşteaptă culoarea roşie

Modernizarea liniei de tramvai întâmpină serioase dificultăţi din cauza circulaţiei intense din zona Casei Tineretului. Pentru că nu are altă soluţie, blocarea arterei fiind exclusă, firma executantă avansează cu încetinitorul.

Lucrările de modernizare a liniei de tramvai, de pe bulevardul Nicolae Titulescu, mai au de aşteptat câteva luni până când vor fi finalizate. Pentru că n-au încotro, participanţii la trafic, dar şi craiovenii care locuiesc în apropiere trebuie să îndure disconfortul. Pe de altă parte, şi executantul lucrării şi-a exprimat nemulţumirea vizavi de imposibilitatea blocării circulaţiei şi îngreunării lucrărilor din acest motiv. Problema pare însă să nu aibă soluţie, pentru că fiecare dintre cele două părţi implicate susţine că dreptatea e de partea ei. Confictul nu va fi aplanat însă prea curând, după cum a precizat şi viceprimarul Sorin Iordache.

„E un rău necesar desfăşurarea acestor lucrări. Îi înţelegem şi pe craioveni, că sunt deranjaţi de zgomote, dar nu avem ce face. În schimb, nici circulaţia nu putem să o blocăm, deşi ne dăm seama că lucrările sunt îngreunate din acest motiv. Abia după ce noua linie de tramvai va fi montată, apele se vor linişti“, a declarat vicele Iordache. Edilul a recunoscut că au apărut unele întârzieri, dar executantul lucrării, SCT Bucureşti, nu a fost arătat cu degetul, deoarece motivele nu i-au putut fi imputate. Totuşi, conducerea Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova a decis să întocmească un nou grafic pentru desfăşurarea lucrărilor, adaptat de data aceasta la condiţiile din teren. Dacă iniţial inaugurarea era anunţată la începutul lunii septembrie, ea a fost devansată cu aproximativ o lună.

Muncitorii, la mâna semafoarelor

Joi, o echipă de muncitori de la SCT Bucureşti lucra de zor la porţiunea de linie, situată la doi paşi de intersecţia bulevardului Nicolae Titulescu cu strada Maria Tănase. În timp ce câţiva dintre angajaţii firmei încercau să înlăture dalele care sprijiniseră vechea linie, un buldozer le ridica. Greul venea însă când resturile trebuia aruncate în basculanta aşezată pe partea opusă a carosabilului. Pentru că din sens invers maşinile circulau cu repeziciune, buldozerul nu avea timp să se aventureze printre ele, aşa că se strecura câteva minute, doar atunci când maşinile aşteptau, la semafor, culoarea verde. În acest scop, alt muncitor avea instrucţiuni precise să îi arate conducătorului din buldozer o bulină roşie, semn că a venit culoarea roşie la semafor şi poate descărca în voie pietrele.

Planul pus la punct în amănunt pentru a putea fi eficient era atent supravegheat de doi şefi de echipă, care, din când în când, îşi mai dădeau cu părerea asupra desfăşurării lucrărilor. „Merge mai greu decât am crezut, dar asta este. Maşinile circulă, iar noi trebuie să lucrăm cu grijă, dar şi mai încet“, a precizat unul dintre şefii prezenţi pe şantierul din faţa Casei Tineretului.

Pe trotuar, câţiva metri mai departe de locul acţiunii, două femei comentau de zor lucrările care părea că nu se mai termină. „Ne înnebunesc toată ziua. Ce or face acolo de nu mai termină odată nu ştiu. Ar trebui să-şi ia echipamente speciale şi să diminueze din zgomotul pe care îl produc“, a replicat una dintre locatarele din zonă. Nemulţumiţi s-au arătat şi unii conducători auto care acuzau autorităţile locale că stau cu mâinile în sân în timp ce zilnic în zonă circulaţia se desfăşoară greu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU