19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTânăr înecat la ştrand

Tânăr înecat la ştrand

Un tânăr de 18 ani, care nu ştia să înoate, şi-a pierdut viaţa ieri, înecându-se în ştrandul de la Işalniţa.

 

Poliţiştii craioveni au fost anunţaţi ieri, în jurul orei 12.00, că un tânăr s-a înecat în ştrandul de la Işalniţa. La faţa locului, oamenii legii au stabilit că Răzvan Ianoşi, de 18 ani, din Craiova, venise la ştrand împreună cu un prieten. La un moment dat, prietenul tânărului le-a spus celor din jur că Răzvan a intrat în apă şi nu a mai ieşit. Un tânăr a sărit şi l-a scos pe Răzvan, care se pare că nu ştia să înoate, după care au fost chemate ambulanţa şi poliţia. Chiar dacă medicii au încercat să-l resusciteze, tânărul nu a mai putut fi salvat, decedând la spital. „Echipajul SMURD care s-a deplasat la ştrandul Işalniţa l-a găsit pe tânăr în stop cardio-respirator. A început resuscitarea, care a fost continuată pe ambulanţă şi la spital, însă pacientul a decedat“, a declarat Florin Croitoru, medic SMURD Craiova.

Poliţiştii craioveni au deschis o anchetă în acest caz, urmând să stabilească în ce condiţii s-a petrecut nefericitul incident. „Urmează să se stabilească împrejurările în care tânărul, care se pare că nu ştia să înoate, a ajuns în apa destul de adâncă, după care vor fi luate măsurile legale care se impun“, a menţionat comisar-şef Constantin Ion, şeful Poliţiei Municipiului Craiova.

 

Ştrandul Işalniţa  funcţionează legal

 

Conform Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Dolj, ştrandul Işalniţa îndeplineşte condiţiile de funcţionare, ca mai toate din Craiova. Doar două ştranduri – Roma şi Zeus – au primit decizie de închidere din partea ASP Dolj, în urma neregulilor descoperite, celelalte fiind în regulă.

„Am fost în control la ştrandul Işalniţa în urmă cu aproximativ o săptămână şi am constatat că, din punctul nostru de vedere, îndeplineşte condiţiile de funcţionare. Acesta urma să fie deschis sâmbăta trecută, după ce umpleau bazinul“, a declarat doctor Emilia Cornea din cadrul ASP Dolj. La control s-a constatat că societatea respectivă şi-a declarat punctul de lucru şi că s-au pus la punct duşurile, vestiarele şi grupurile sanitare. Au fost luate probe de apă şi s-a stabilit că este potabilă.

Doi minori s-au înecat miercuri 

Florin C., de şapte ani, din Craiova, s-a înecat în Jiu, în apropierea podului rutier ce traversează râul, pe raza localităţii Podari. În aceeşi zi s-a înecat în lacul Cilieni minora R. R., de 6 ani, din Băileşti, care mersese împreună cu părinţii şi cei doi fraţi ai săi la lac pentru a se scălda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII