20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarcel Pavel, un tată mândru de fiii săi

Marcel Pavel, un tată mândru de fiii săi

Astăzi, într-un colţ de ţară, tatăl urcă pe scenă pentru un recital. În alt loc, la sute de kilometri, fiul face o reverenţă în faţa publicului care asistă la audiţie. O familie de artişti. Un tată mândru de fiul său, dar şi un fiu care se mândreşte cu un asemenea tată.

L-am întâlnit pe Marcel Pavel între un concert la Craiova şi altul la Bucureşti. Am descoperit un om absolut normal, cu dragoste pentru artă, „un romantic incurabil“, cum el însuşi se caracteriza, dar şi un tată foarte mândru de fiii săi, Richard şi Sasha, care astăzi îi calcă pe urme. „Au îmbrăţişat şi ei o carieră muzicală. Sunt amândoi elevi la Liceul de Muzică, Secţia pian. Despre Richard vă pot spune că este un copil superdotat. Are auz absolut. Mă lasă mască, pe cuvântul meu! Percepe orice sunet, cât de mic, şi este foarte talentat. Cu siguranţă, el îmi va călca pe urme. Este un mic geniu! Are un talent absolut. Este un artist desăvârşit. Îi place să interpreteze Bach. Cunoaşte personajele clasice, piesele mai bine decât mine. În schimb, Sasha e mai zăpăcit, aşa, ca mine.  Urmează acest liceu de muzică, la fel ca şi Richard, dar cred că mai mult pentru înfrumuseţarea sufletului. Cu toate acestea, sunt convins că va face o figură frumoasă, dacă se va hotărî cândva să se dedice muzicii. La examen a luat 10, în vreme ce Richard, care este mult mai meticulos, nu a reuşit decât 9.87. Sunt tare mândru de ei. Dacă se vor hotărî să-mi calce pe urme, voi fi cel mai fericit tată de pe pământ“, a declarat tatăl Marcel Pavel.

Din dragoste pentru artă

O familie cu tradiţie în ale muzicii, căci „străbunicii şi bunicii ne-au insuflat câte ceva din dragostea lor pentru artă“. Astăzi, tatăl excelează, fiind aplaudat la scenă deschisă. În alt decor, la sute de kilometri depărtare, fiul cel mare are o audiţie. Marcel Pavel, tatăl, ştie că va reuşi, deşi niciodată nu a fost la vreun examen sau la vreun recital al lui. Nu ar putea rezista emoţiilor. Şi atunci preferă să-l însoţească pe copil cu gândul. Acum trebuie însă să se gândească la oamenii care-l aşteaptă să cânte acolo, în Cetatea Banilor. Va arăta că merită locul pe care-l ocupă în sufletele lor. Îi va încânta cu piese sale. Ba, mai mult, va încerca şi marea cu degetul, le va interpreta şi un cântec de pe noul album, ce urmează să iasă pe piaţă până pe 20 iunie. „De dragul meu“, al tău şi-al tuturor, este o piesă romantică, de dragoste, foarte dragă mie, de care sunt îndrăgostit. De fapt, o piesă care face parte, alături de celelalte 13, de pe noul album, care va purta titlul melodiei. Sper ca lumea să se  oprească şi să mă asculte, să se îndrepte şi spre genul uşor romantic“, a adăugat Marcel Pavel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS