11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn mehedinţean evadat din închisorile din Belgia, predat autorităţilor franceze

Un mehedinţean evadat din închisorile din Belgia, predat autorităţilor franceze

Cornel Taloescu, de 42 de ani, din Drobeta Turnu Severin, evadat din două închisori din Belgia, a fost predat ieri de poliţişti ai Biroului Naţional Interpol (BNI) din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională (CCPI) al M.I.R.A autorităţilor judiciare din Franţa. Pe numele mehedinţeanului Tribunalul de Mare Instanţă din Rouen – Franţa  a emis mandat european de arestare. Bărbatul a fost prins şi reţinut de ofiţerii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Mehedinţi în timp ce se afla la domiciliul său din Drobeta Turnu Serverin.
Interpol Paris a comunicat că românul era unul dintre "locotenenţii" lui Constantin Coravu, liderul unei bande organizate care a acţionat, în perioada martie – iulie 2002, în localităţile de lângă Seine Maritime. Gruparea era suspectă de comiterea a peste 35 de furturi care au vizat sustragerea de cecuri, cărţi bancare, aparatură electronică şi articole de îmbrăcăminte. Infracţiunile erau comise pe timp de noapte, bunurile fiind sustrase din locuinţe, de cele mai multe ori chiar în timp ce proprietarii se aflau la domiciliu.
În urma supravegherilor efectuate de poliţiştii francezi a rezultat că mehedinţeanul a coordonat traficul de documente administrative furate şi falsificate pentru a permite accesul cetăţenilor români pe teritoriul Franţei, dar şi intrarea în Marea Britanie.
Totodată, pentru fapte similare, cetăţeanul român fusese condamnat anterior la executarea a 9 ani de detenţie, de autorităţile belgiene. Acesta a reuşit să evadeze din închisoare, la 6 ianuarie 2003, imediat după încarcerare. Reţinut ulterior de către autorităţile judiciare belgiene la 21 ianuarie 2003, acesta a evadat din nou, la 7 august 2003.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS