11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUE vrea o acciza unică pentru motorină şi benzină

UE vrea o acciza unică pentru motorină şi benzină

Uniunea Europeană urmăreşte unificarea accizei pentru motorină şi benzină şi introducerea unei accize unice pentru tot teritoriul comunitar, a anunţat astăzi directorul adjunct pentru impozite şi taxe indirecte din cadrul Ministerul Economiei şi Finanţelor, Mihail Hură. "Legistaţia europeană urmăreşte unificarea accizei la motorină şi benzină şi introducerea accizei unice  pentru carburanţi în toată Uniunea pentru a fi eliminat turismul de carburanţi ", a spus Hură, citat de NewsIn.
Directorul adjunct a explicat că UE are aceste ţinte pentru a se elimina situaţiiile în care carburanţii sunt achiziţionaţi mai ieftin dintr-o ţară şi utilizaţi în altă ţară. Potrivit acestuia, obligativitatea introducerii pe piaţă de la 1 iulie 2007 a motorinei care să conţină 2% biodiesel va duce la scăderea accizei cu şapte euro pe tonă întrucât acest procent de biodiesel este neaccizabil. "Această scădere se va resimţi foarte puţin, chiar deloc, la preţul carburanţilor la pompă", a  precizat Hură.
În prezent, în România acciza la motorină este de 307,59 euro/tonă, iar cea la benzină fără plumb este de 425,06 euro/tonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS