20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Străzi cu surprize

Străzile din Craiova le rezervă surprize nu numai şoferilor, ci şi celor care lucrează la reţelele de utilităţi de sub asfalt. O echipă a Companiei de Apă Oltenia SA a rămas ieri cu gura căscată după ce a intervenit la o conductă de sub strada Mihai Viteazul, colţ cu Unirii.

Circulaţia pe strada Mihai Viteazul a fost ieri îngreunată de intervenţia unei echipe a Companiei de Apă care încerca să elucideze misterul lăsării asfaltului, acesta riscând să se prăbuşească sub maşinile care circulă în zonă. Ca să nu se trezească din nou cu vreun şofer înghiţit de stradă, muncitorii au spart artera pe o suprafaţă de doi metri şi au descoperit motivul pentru care carosabilul se lăsase: constructorul străzii a turnat asfaltul direct peste grupul de vane, iar apa care se scurgea din conducta de canalizare a tocat pământul de deasupra. „Echipa noastră a descoperit că asfaltul era turnat peste vane, deşi acolo trebuia să fie o gură de canal pentru intervenţii. Nici muncitorii nu ştiau că acolo sunt vane. Au rămas şi ei surprinşi. Sunt multe astfel de probleme în oraş şi nu e vorba de lucrări făcute recent, ci acum 15-20 de ani“, a declarat Constantin Stamatoiu, directorul Companiei de Apă Oltenia (CAO) SA. Muncitorii au spus însă că vinovaţi sunt cei care au lucrat la conductele de gaze de sub ţevile de canalizare. „Uitaţi, acolo e o ţeavă de gaze, abia se vede. Cei care au lucrat aici nu au tasat bine terenul, iar apa care se scurgea din conducta de canalizare a făcut ca pământul să se lase şi cu el şi asfaltul“, a declarat unul dintre muncitori.

Maşina de lângă groapă

Pe lângă surpriza de sub asfalt, muncitorii s-au lovit şi de problemele de la suprafaţă. Un autoturism parcat lângă groapa proaspăt săpată i-a împiedicat câteva ore să continue lucrările, deoarece proprietarul nu era de găsit. „Am înţeles că e plecat în delegaţie. Nu ştiu cum o să mutăm maşina asta de aici, poate îi chemăm pe cei de la ridicări auto“, a spus unul dintre muncitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS