17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeorgia: Lider al opoziţiei, asasinat la Tbilisi

Georgia: Lider al opoziţiei, asasinat la Tbilisi

Un lider al opoziţiei din Georgia a fost asasinat duminică la Tbilisi. După cum informează ediţia online a cotidianului italian La Stampa, care citează postul de televiziune georgian Imedi, Guram Şaradze, un fost deputat şi lider al Partidului Naţionalist Credinţă, Patria Mamă şi Limbă a fost împuşcat mortal.
În apropiere de locul crimei, forţele de ordine au arestat un suspect, Gheorghi Barateli, născut în 1977. Acesta lucrase pentru fiul lui Şaradze, care a fost asasinat şi el cu câţiva ani în urmă.
Guram Şaradze, de 67 de ani, era un ultraconservator care se opunea politicii prooccidentale a guvernului georgian. Apărător fervent al Bisericii Ortodoxe din Georgia, era cunoscut pentru poziţia intolerantă faţă de diverse grupări religioase, în special faţă de Martorii lui Iehova.
Motivele care l-ar fi putut determina pe Gheorghi Barateli să comită această crimă nu au fost dezvăluite. Această crimă intervine după aproximativ o lună de la asasinarea lui Ghela Meladze, liderul unui alt partid mic de opoziţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS