20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSite-ul lui Băsescu, victima unui atac informatic

Site-ul lui Băsescu, victima unui atac informatic

Site-ul www.basescu.ro a fost victima unui atac informatic din partea a mii de computere din afara României, ceea ce a obligat administratorii să blocheze temporar accesul din afara ţării, conform unui anunţ de pe pagina principală a site-ului. "Mii de calculatoare au trimis mesaje simultan, rezultând o cădere a serverului între orele 19:30 – 23:30. Nu a fost vorba despre atacatori amatori, ci despre atacuri distribuite de sabotare a serviciilor (DdoS), provenite din afara ţării, care presupun resurse susţinute", se afirmă pe site. "Este o demonstraţie a deranjului provocat în această perioadă de un canal de comunicare liber si deschis", susţine anunţul din pagina web.

Atacurile informatice de tip "distributed denial-of-service" (DdoS) urmăresc să facă serverele indisponibile pentru utilizatori, prin bombardarea acestora cu cereri false, venite din partea unor computere aflate sub controlul unor persoane rău intenţionate. Serverele devin ocupate sau se blochează, fiind temporar inaccesibile pentru majoritatea vizitatorilor. De obicei, computerele care iau parte în atacurile de acest tip o fac fără ştirea proprietarilor, fiind infectate cu aplicaţii software de tip virus/worm.

Administratorul site-ului a limitat accesul vizitatorilor din afara ţării, ca metodă temporară de protecţie, până în momentul în care va putea instala filtre care să blocheze doar calculatoarele atacatorilor.

Site-ul www.basescu.ro a fost lansat în perioada de dinainte de campania electorală din 2004 şi este un forum de discuţii legate de activitatea politică a lui Traian Băsescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII