14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBancpost contestă licitaţia pentru creditul CJ Dolj

Bancpost contestă licitaţia pentru creditul CJ Dolj

Bancpost va contesta rezultatul licitaţiei prin care Consiliul Judeţean Dolj a declarat câştigătoare Banca Comercială Română pentru contractarea unui credit de 536 de miliarde de lei.

Decizia Consiliului Judeţean Dolj i-a surprins pe oficialii Bancpost, care susţin că banca pe care o reprezintă a avut cea mai bună ofertă. „Suntem extrem de surprinşi atât de aprecierile formulate de oficialii doljeni, cât şi de faptul că altă bancă a fost declarată câştigătoare a licitaţiei, în pofida faptului că, prin procesul-verbal al şedinţei de deschidere a ofertelor nr. 3139/26.03.2007, întocmit de comisia de evaluare şi semnat atât de fiecare din cei nouă membri ai comisiei, cât şi de reprezentanţii celor şase bănci participante, preţul oferit de Bancpost a fost menţionat ca fiind de departe cel mai competitiv“, se arată într-un comunicat al băncii.

Bancpost ameninţă cu instanţa de judecată

Specialiştii băncii susţin că oferta prezentată comisiei de licitaţie este conformă cu prevederile caietului de sarcini, în ciuda declaraţiilor oficialilor doljeni, care au spus că Bancpost nu a respectat cerinţele caietului de sarcini, care prevăd ca dobânda să se recalculeze lunar, în funcţie de creşterea sau descreşterea indicilor BUBID şi BUBOR. „Oferta Bancpost a fost transparentă, competitivă şi întocmită în deplină conformitate cu prevederile caietului de sarcini, care stipulează ca unic criteriu de desemnare a câştigătorului costul total cel mai redus. Menţionăm că în formula de calcul precizată în caietul de sarcini nu se specifică dacă marja trebuie să fie fixă sau variabilă“, precizează Bancpost.
Oficialii băncii consideră că, prin declaraţiile făcute, reprezentanţii consiliului judeţean au adus atingere prestigiului băncii şi-şi rezervă dreptul de a se adresa instanţei de judecată. „Bancpost va contesta la organele competente decizia nejustificată şi injustă a organelor locale privind atribuirea creditului de investiţii în valoare de 53,7 milioane de lei altei bănci. Totodată, în măsura în care vom aprecia că declaraţiile oficialilor doljeni aduc atingere prestigiului băncii, ne rezervăm dreptul de a apela la mijloacele legale pentru protejarea imaginii noastre“, se precizează într-un comunicat remis redacţiei de Bancpost.

Rămâne ca la început

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, nu consideră că desemnarea BCR drept câştigătoare a licitaţiei este de natură să prejudicieze imaginea Bancpost.
Declaraţiile oficialilor doljeni cu privire la nerespectarea caietului de sarcini de către instituţia bancară care a prezentat o ofertă de credit cu dobândă fixă sunt menţinute de preşedintele Prioteasa. „După ce au analizat toate ofertele depuse, comisia de licitaţie şi experţii din Bucureşti au ajuns la concluzia că am cerut o dobândă variabilă, iar Bancpost a prezentat o dobândă fixă. Nu mă sperie ameninţarea băncii că va contesta rezultatul licitaţiei pentru că nu am mai văzut o licitaţie de asemenea anvergură fără contestaţie. Aşteptăm liniştiţi rezultatul acestor contestaţii şi nu pot spune decât că vom urma prevederile legale“, a declarat Ion Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS