20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePerformanta cu bani se tine

Performanta cu bani se tine

Iepurasul a venit mai devreme in acest an pentru sutele de elevi olimpici ai colegiilor craiovene. Fie ca au fost premiati pentru rezultatele obtinute anul trecut la olimpiadele nationale si internationale, fie pentru calificarile din acest an, elevii au plecat in vacanta cu diplome, bani si mândria ca reprezinta Doljul in batalia inteligentei.


In biblioteca din Colegiul National „Carol I“, printre cartile care i-au ajutat pe elevi sa fie primii la invatatura, conducerea scolii le-a inmânat diplome si premii celor 55 de elevi care s-au calificat la etapele nationale ale olimpiadelor scolare. „Este o suma simbolica de la comitetul de parinti, 50 de lei, care sa contribuie la banii lor de buzunar in deplasarile pe care le vor efectua in localitatile unde se vor sustine concursurile. La intoarcere ii asteapta alte premii care vor fi pe masura performantei lor, acestia fiind premiati cu ocazia zilelor colegiului“, a explicat Daniel Barbu, directorul CN „Carol I“.


Calificat la trei olimpiade nationale


Cele mai multe diplome si premii le-a primit Victor Padureanu, elev in clasa a IX-a, care s-a calificat in acest an la trei olimpiade nationale, matematica, fizica si chimie. Pentru ca toate olimpiadele sunt in aceeasi zi, in orase diferite, Victor a ales sa mearga la concursul de matematica pentru ca in anii trecuti a câstigat medalia de argint si medalia de aur la etapele internationale ale olimpiadelor. „Am ales matematica pentru ca aceasta este materia pe care o stapânesc cel mai bine si am cea mai mare experienta si cele mai bune rezultate. As fi vrut sa merg la toate, dar, daca sunt in aceeasi zi, nu am cum“, a spus Victor.


Deoarece cei mai multi olimpici sunt la matematica, profesorii au vrut si ei sa isi premieze elevii care an de an au câstigat premii nationale si internationale si au apelat la fosti elevi ai liceului care au facut sponsorizari. Cei 13 matematicieni au primit din partea catedrei de matematica 250 de lei, iar cei sapte profesori indrumatori câte 100 de lei. Dupa ce olimpicii si-au primit premiile, aplauzele si felicitarile din partea colegilor si profesorilor, cei mai mici le-au pregatit o serbare si le-au urat recitând si cântând „Bafta“ si „Drum bun“.


Ropote de aplauze pentru olimpicii de la Buzesti


Aplauze, diplome si premii au primit si olimpicii Colegiului National „Fratii Buzesti“. Colegii i-au aplaudat, iar conducerea liceului si autoritatile i-au felicitat pentru premiile obtinute la olimpiadele nationale.


Cei peste 250 de olimpici ai colegiului au adus cu ei din deplasarile la concursurile din tara 45 de premii I, 61 de premii II, 42 de premii III si 112 mentiuni. „Am dat premii de 130 de milioane acestor copiii extraordinari si profesorilor care au avut doi ani la rând consecutiv elevi calificati la etapele nationele ale olimpiadelor scolare. Cu toate ca nu sunt premii foarte mari, noi am incercat sa ii rasplatim pentru efortul lor.


Pentru premiul I am acordat 70 de lei, 50 de lei pentru premiul II, 40 de lei pentru premiul III si 30 pentru mentiune“, a explicat Zamfirica Petrescu, directorul CN „Fratii Buzesti“.


Alaturi de olimpici, au fost premiati si aplaudati si componentii echipelor de volei, handbal si baschet si membrii formatiei „Corole“, care au câstigat numeroase premii la festivaluri si concursuri.


A doua zi de Paste, olimpicii craioveni vor pleca in orasele unde vor avea loc concursurile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII