13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCu cabina de dus deasupra Parângului

Cu cabina de dus deasupra Parângului

Zeci de impatimiti ai zborului cu parapanta si-au dat intâlnire la sfârsitul saptamânii trecute in statiunea montana Parâng, la un concurs de lansare in aer cu costume ciudate. Intrecerea s-a numit „Carnavalul aerociudatilor“.


„Carnavalul aerociudatilor“ din Parâng a adunat in acest an in jur de 70 de parapantisti din Sibiu, Arad, Timisoara, Bacau, Târgu Jiu, toti dornici sa stea cât mai mult timp in aer. Turistii aflati la schi in statiune s-au trezit sâmbata dupa-amiaza ca pe cer zboara o cabina de dus, o toaleta, monstri, vrajitoare si alte ciudatenii. „Este pentru prima data când vad asa ceva si mi se pare amuzant. Sunt câteva masti chiar dragute, dar cel mai frumos este spectacolul pe care il ofera in aer si acrobatiile pe care le fac“, a spus un turist.


Organizatorii carnavalului au declarat ca aceasta intrecere se vrea a fi similara celei din Franta – „Coupe Icare St. Hilaire“, o competitie unde miza este aceea ca turistii sa se distreze. „Nu am reusit inca sa concuram cu festivalurile similare de afara in ceea ce priveste costumele, dar ne apropiem. Cu fiecare an insa ne straduim sa venim cu ceva nou si tot mai multi iubitori ai acestui sport ni se alatura“, a declarat Tomi Coconea, unul dintre cei mai cunoscuti parapantisti din tara.


Aerociudatii si-au ales ciudatul


Si cum orice competitie are si câstigatori, si participantii la „Carnavalul aerociudatilor“ si-au desemnat invingatorii. Cum era de asteptat, câstigatorii au fost „cei mai ciudati dintre ciudati“, care au primit diplome, bineinteles, la fel de trasnite. „Intrecerea s-a desfasurat atât individual, cât si pe echipe, iar pe lânga raspunsurile la intrebari despre zbor, concurentii a trebuit sa spuna si bancuri haioase, sa danseze si, bineinteles, sa impresioneze in aer“, a precizat Tomi Coconea.


Marian Miches, unul dintre organizatori si proprietar al unui motel din zona, a spus ca acest carnaval este una dintre atractiile inedite oferite turistilor si care nu se uita niciodata. „Vara avem competitia bike-rilor, la fel de incitanta si dura, iarna cei mai buni snowboarderi si schiori se intrec pe pârtiile de aici, iar primavara parapantistii aleg Parângul datorita curentilor care-i tin in aer zeci de minute“, a declarat Miches.


Lansarea concurentilor in aer s-a facut de pe platoul de la cota 1.550, iar pe pârtia „Vila Parâng“ a fost amenajata o discoteca in aer liber, unde un DJ a incalzit atmosfera pe toata durata intrecerii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS