9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScolile isi marcheaza elevii

Scolile isi marcheaza elevii

In tendintele vestimentare ale sezonului toamna – iarna 2007- 2008 au aparut noi elemente, ecusoane sau esarfe insemnate cu numele scolilor pe care elevii le vor purta cu mândrie.


Elevii va trebui sa poarte cel putin un element distinctiv ca sa arate ca apartin unei unitati scolare. Ei isi pot alege ecusoane, banderole, esarfe de diferite culori sau chiar uniforme. Dupa ce presedintele Traian Basescu nu a promulgat legea care impunea obligativitatea purtarii uniformelor, legea privind cresterea sigurantei in unitatile de invatamânt a fost modificata si a fost aprobata solutia ca elevii sa poarte un semn distinctiv la alegere. Conform legii, consiliile profesorale impreuna cu reprezentantii parintilor si ai elevilor vor stabili cum vor fi „insemnati“ elevii. In plus, in fiecare scoala, consiliul profesoral trebuie sa emita un regulament de ordine interioara, in care sa fie precizate conditiile de acces in institutie al dascalilor, elevilor si persoanelor straine.


Prefectii impreuna cu Inspectoratul Scolar, cu reprezentantii Politiei si ai administratiei publice locale trebuie sa analizeze trimestrial modul in care se asigura protectia unitatilor de invatamânt.


Ecusoane ieftine pentru scolile de la tara


Diana Busoi, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, a declarat ca majoritatea scolilor doljene au introdus deja accesul in unitatile de invatamânt pe baza de ecusoane sau insigne, in acest fel imbunatatindu-se siguranta in scoli. „In unitatile de invatamânt care au semne distinctive si unde se respecta accesul pe baza acestora s-a constatat o imbunatatire a sigurantei. Persoanele straine nu mai au acces in incinta scolilor si se evita astfel conflictele“, a explicat Diana Busoi. Daca scolile din orase fie au semne distictive pe care le poarta elevii, fie vor introduce in scurt timp aceste ecusoane sau insigne, in mediul rural, legea sigurantei in unitatile de invatamânt va putea fi aplicata mai greu. „Probleme vom intâmpina in mediul rural, acolo unde nici o scoala nu are uniforma sau alt insemn si unde trebuie sa cautam metode de a realiza cât mai ieftin ecusoane sau insigne pentru ca elevii nu isi permit sa dea bani pe aceste lucruri“, a precizat Diana Busoi. Unitatile de invatamânt doljene ai caror elevi nu purtau inca un semn distinctiv aveau in plan sa introduca si acest articol in regulamentele de ordine interioara din anul scolar viitor. „De la anul vrem ca elevii sa aiba un semn distinctiv care va fi alegerea lor pentru ca ei il vor purta“, a explicat Daniel Barbu, directorul Colegiului National „Carol I“ din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU