20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi cursuri gratuite de formare profesionala

Noi cursuri gratuite de formare profesionala

In ultima perioada, reprezentantii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) pun accent pe formarea personalului, semn ca intr-o societate cel mai mare capital nu este reprezentat de bani, ci de personal.


Reprezentantii IMM-urilor lanseaza tot mai multe proiecte ce urmaresc cresterea potentialului economic prin dezvoltarea resurselor umane. Cel mai nou proiect in acest sens este cel intitulat „Instruirea personalului-cheie din cadrul IMM-urilor in domeniile management, calitate si resurse umane si consultanta pentru dezvoltarea resurselor umane din IMM-uri“. „Obiectivul proiectului il reprezinta dezvoltarea resurselor umane (personal managerial si operativ) din IMM-urile doljene pentru a se adapta la schimbarile structurale corespunzatoare nevoilor, in evolutie, de pe piata fortei de munca, pentru a atinge nivelul mediu de dezvoltare al statelor membre UE“, a declarat Valentin Cristea, presedintele Consiliului Local al Intreprinderilor Mici si Mijlocii (CLIMM) Craiova.


Cursuri practice de dezvoltare profesionala


In cadrul proiectului vor fi organizate o serie de activitati profesionale pentru dezvoltarea abilitatilor manageriale si in domeniile calitatii si resurselor umane (curs de manager resurse umane, curs de manager al sistemului calitatii si curs de consultant in domeniul fortei de munca). „Durata fiecarui curs este de 2,5 luni – 84 de ore – dintre care doua treimi practica“, a spus Valentin Cristea. Potrivit informatiilor primite de la acesta, cursurile se adreseaza absolventilor de studii superioare. Cursurile vor incepe peste aproximativ o luna, iar angajatorii interesati de astfel de cursuri pentru angajatii lor trebuie sa se adreseze CLIMM. In cadrul proiectului vor fi organizate si o serie de seminarii de instruire.


„Valoarea proiectului este de aproximativ 63.000 de euro“


Proiectul de instruire este finantat prin Phare 2004, Coeziune Economica si Sociala, Dezvoltarea Resurselor Umane, Promovarea Capitalului Uman, si va fi implementat pe o perioada de 12 luni de CLIMM Craiova, in parteneriat cu IPA SA CIFATT Craiova. „Valoarea proiectului este de aproximativ 63.000 de euro. Proiectul este un preambul la ce se va intâmpla prin fondurile structurale care vor infuza foarte multi bani pentru dezvoltarea resurselor umane“, a afirmat Valentin Cristea.


In contextul integrarii României in UE si al necesitatii extinderii IMM-urilor pe piata comuna, dezvoltarea resurselor umane este o parte dintr-un intreg. „Problema competitivitatii se pune foarte agresiv, handicapul IMM-urilor fiind foarte mare. Astfel, se impune cresterea competitivitatii. Câteva puncte importante sunt formarea antreprenoriala, calitatea, precum si realizarea de proiecte de marketing fara de care nu se pot atrage surse de finantare“, a spus Gabriel Vladut, vicepresedintele CLIMM Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS