9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii, neinteresati de salubrizarea orasului

Craiovenii, neinteresati de salubrizarea orasului

Invitati sa isi spuna pasurile despre curatenia Baniei, craiovenii nu s-au prezentat la intâlnirea cu edilii, sala fiind aproape goala.


Dezbaterea publica organizata de administratia locala joi s-a dovedit un esec, numarul sefilor din primarie nefiind depasit cu mult de cel al cetatenilor. Lipsa auditoriului a fost semnalata si de edilul-sef, dar si de viceprimarul Gheorghe Nedelescu, care au dat vina pe vremea frumoasa de afara, care i-ar fi facut pe craioveni sa prefere plimbarile in parc, in locul unei discutii pe teme de gospodarire a orasului.


400 de milioane de lei curatenia in câteva cartiere


Cel care a readus in discutie mizeria din cartiere, in decursul campaniei initiate in urma cu câteva saptamâni, a fost primarul, care a mentionat ca este dezamagit de neimplicarea craiovenilor. Acesta a dezvaluit, in schimb, ca teritoriul din cadrul asociatiilor de proprietari nu le-a fost niciodata predat printr-o hotarâre de consiliu local, asa cum fusese informat, deci curatenia, din punct de vedere legal, nu intra in sarcina lor, cum se vehiculase pâna in prezent.


Edilul-sef, Antonie Solomon, a adaugat ca toate cheltuielile prilejuite de strângerea gunoaielor vor fi suportate tot de contribuabili, banii virati catre Serviciul Public de Salubritate (SPS) fiind din bugetul local. Valoarea la care s-a ridicat „investitia“ in curatenie a ajuns la aproximativ 400 de milioane de lei, insa acesta este abia inceputul deoarece jumatate din oras nu a fost inca vizitat de echipele Salubritatii, a aratat vicele Nedelescu.


Reprezentantii asociatiilor de proprietari care au participat la intâlnirea cu executivul primariei si-au manifestat nemultumirea fata de modul in care inspectorii ii sanctioneaza pentru gunoaiele gasite pe lânga platformele pe care le administreaza. „Chiar nu se poate gasi alta modalitate prin care sa ii sanctionam pe cei care arunca mizeria, decât sa ne dati noua amenda? Nu e normal sa sufere toti membrii unei asociatii pentru ca doi-trei oameni se trezesc sa isi arunce mizeriile lânga pubele. V-ati gândit ca poate nici nu sunt din asociatia noastra, iar noi avem de suferit de pe urma lor?“, a mentionat Fanel Grigore, din cartierul Rovine. In replica, responsabilii de acest sector au mentionat ca nu au gasit nici o alta solutie.


Pomii subrezi isi asteapta rândul


Reclamatii au aparut si la adresa Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL), care ar raspunde cu intârziere, iar in unele cazuri deloc la sesizarile craiovenilor privind taierea de arbori.


„I-am chemat de trei ori pe cei de la regie si n-au venit. Am ajuns la capatul puterilor, pentru ca avem câtiva pomi care stau sa cada. Mai mult, unul dintre vecini, când a vrut sa taie un pom, a fost amendat de comunitari ca facea acest lucru“, a declarat August Balasoiu, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 30 Craiovita Noua.


Reprezentatii regiei au recunoscut ca se descurca destul de greu la acest capitol, din cauza ca nu au decât o singura masina care se ocupa cu asa ceva. „Abia in bugetul din acest an am reusit sa obtinem bani pentru a mai achizitiona una. Pentru ca avem doar un utilaj, angajatii de la regie sunt nevoiti sa lucreze si in week-end pentru a face fata solicitarilor si tot apar probleme“, a conchis vicele Nedelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS